KRP:llä uusi tarkistamaton oljenkorsi Rasmus Takaluoman katoamistapauksessa

Rasmus Takaluomaa etsittiin jälleen Lapualla 3:37
MTV pääsi seuraamaan etsintöjä Lapuanjoella. Katso yltä rikostoimittajan kertaus tapauksesta ja videokuvaa paikan päältä.

KRP:llä on vielä tarkistamattomia valvontakameratallenteita 16-vuotiaan Rasmus Takaluoman katoamisen ajalta. Tutkinnanjohtajan mukaan videoilta saattaa löytyä vihjeitä pojasta – tai sitten ei. 

Helsingin Sanomat uutisoi, että KRP:llä on uutta tutkinta-aineistoa teinipojan katoamiseen liittyen. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto kertoo MTV:lle, että poliisilla on jonkin verran uutta ja tarkistamatonta videomateriaalia on Lapuan keskustan alueelta, joskaan ei aivan katoamispaikan lähistöltä.

– On siitä jonkin verran matkaa, hän toteaa. 

Poliisi on saanut materiaalin haltuunsa vastikään. Tutkinnanjohtaja kuitenkin suhtautuu materiaaliin varovaisesti ja realistisesti. 

Luodon mukaan ei voida sanoa, onko siitä lopulta apua kadonneen pojan etsinnöissä vai ei. Materiaalia "tarkistellaan", hän sanoo.

– Tämä kuuluu ihan normaaliin tutkintaan, että tällaista aineistoa aina tulee. En puhu mistään merkittävästä asiasta tällä hetkellä.

Uusia etsintöjä luvassa

Viime viikolla MTV Uutiset kertoi, että KRP järjesti vaivihkaa viikon mittaiset etsinnät Lapuanjoella kadonneen pojan löytämiseksi. Tuloksia ei saatu.

Rikoskomisario Luodon mukaan KRP:llä on jo uusia suunnitelmia etsintöjen jatkamiseksi. Niiden konkretisoituminen ottaa kuitenkin aikansa, sillä poliisi tarvitsee etsintöihin muiden viranomaisten apua.

– Meillä ei ole esimerkiksi omia sukeltajia, Luoto sanoo. 

Poliisi ei aio tiedottaa etsinnöistä etukäteen tutkijoiden työrauhan turvaamiseksi. 

16-vuotias Rasmus Takaluoma katosi Lapuan keskustassa sijaitsevasta ravintola Lapuahovista 12. marraskuuta viime vuonna. 

Hänestä ei ole yhtään varmaa havaintoa sen jälkeen kun hän poistui ravintolan edustalta yöyhden aikaan. 

Lue myös:

    Uusimmat