Mainos

Kristillinen liitto ei lähde muiden ehdokkaiden taakse

Kristillinen liitto ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaliin eikä myöskään lähde tukemaan minkään toisen puolueen ehdokasta.

Lopullisesti asia päätetään ylimääräisessä puoluekokouksessa kahden viikon kuluttua Kuhmossa. Ehdotus hyväksyttiin puoluehallituksen kokouksessa yksimielisesti tänään. Kokouksessa ei ollut paikalla Keski-Suomen piirin edustajaa. Piirijärjestö on aiemmin ehdottanut, että puolue tukisi keskustan ehdokasta Esko Ahoa.

Puheenjohtaja Bjarne Kallis uskoi, että puoluehallituksen linjaus tullaan hyväksymään puoluekokouksessa. Puoluehallituksen linjaus jättää Kalliksen mukaan puolueen jäsenille mahdollisuuden tukea vaalissa sitä ehdokasta, jonka kukin kokee itselleen läheisimmäksi. Kallis ei itse katso puolueen puheenjohtajana voivansa ottaa julkisesti kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta, koska sellainen olisi hänen mielestään liian voimakas viesti. Kaikille muille se Kalliksen mielestä kyllä on mahdollista, esimerkiksi kansanedustajille, paikallisosastojen johtohenkilöille ja kunnanvaltuutetuille.

Kristillinen liitto yritti aiemmin syksyllä saada piispa Wille Riekkisen ehdokkaaksi, mutta tämä kieltäytyi harkinnan jälkeen. Sen jälkeen katseet kääntyivät vielä Kallikseen, mutta tämä vahvisti kielteisen kantansa pari viikkoa sitten. Kallis kertoi tänään, että sen jälkeen puolueen piirissä käytiin vielä viikon verran keskusteluja siitä, olisiko oma ehdokas vielä löydettävissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.