Kristiina Halosen mahtijuoksua edelsivät haastavat hetket: "Pää painoi kuin mammutilla"

Kristiina Halonen juoksi EM-kisojen 400 metrin aitojen välierässä kisojen toisen huippujuoksun, vaikka kilpaili kipeänä.

– Ei ole tervettä touhua urheilla kipeänä. Tätä tehdään vain arvokisoissa, Halonen sanoi ja korosti, ettei isuosittele kyseistä toimintaa kenellekään.

Alkuerässä Halonen juoksi jo hienosti oman ennätyksensä 55,62. Edeltävä yö ei ollut ollut helppo.

– Ennen alkuerää oleva yö oli sellainen liskodisko. Tänään en hirveästi ajatellut, miten olin palautunut. Mietin vaan että nyt pitää taistella apinanraivolla. Pää painoi kuin mammutilla. Turha miettiä, miltä kropassa tuntuu, kun päässä tuntuu sata kertaa pahemmalta, Halonen sanoi möreällä äänellä.

Aika 55,86 ei riittänyt finaaliin, mutta suomalainen oli tyytyväinen. Ja miksi ei olisi ollut, hän teki oman ennätyksensä ja nousi uudelle tasolle. Ennen EM-kisoja Halonen oli juossut ajan 55,99. Ennen tätä kautta naisen ennätys kirjattiin 56,68.

– Joo, ehdottomasti saa olla tyytyväinen. Enhän minä ollut edes puolitoista kuukautta sitten tulossa tänne kisoihin.

– Totta kai on hienoja ja isoja steppejä. Noin sekunnin kovempaa juoksin kuin kaksi vuotta sitten, Halonen vertasi edellisiin EM-kisoihin.

Seuraava tavoite ovat olympialaiset. Sinne Halonen tarvitsee kuitenkin kipeästi rankingpisteitä tai huiman tasonnoston, jotta olympiaraja 54,85 menee rikki.

– Haluaisin olympialaisiin, mutta siihen vaaditaan kovia aikoja oikeissa rankingkisoissa. Siinä on myös se, että pitää päästä johonkin kisaan.

– Esimerkiksi on Paavo Nurmi games. Sinne ei ole luultavasti kuin yhdelle suomalaiselle paikka, ja se menee luonnollisesti Viiville.

Halonen tietää, että pystyy parantamaan välieräjuoksustaan, ja mielessä siintää ainakin vielä yksi tavoite olympialaisten lisäksi loppukaudelle.

– Itsellä on päässä sellainen, että sileän (400m) ennätys on 55,39. Olisi kiva juosta sellaiseen aikaan, että olisi kovempi ennätys aidoissa kuin sileällä.

Lue myös:

    Uusimmat