Krista Siegfrids järkyttyi Ruotsin viisuskandaalista: Aikamoinen draama

Suomenruotsalainen Krista Siegfrids juontaa tänä vuonna Uuden musiikin kilpailun että osallistuu Euroviisu-karsintoihin Ruotsissa. 

Alkuvuosi on Krista Siegfridsille harvinaisen kiireistä aikaa. Euroviisuissa Suomea vuonna 2013 edustanut laulaja juontaa tämän vuoden Uuden musiikin kilpailun yhdessä Roope Salmisen kanssa. Kisan voittaja pääsee edustamaan Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. 

Tämän lisäksi Siegfrids pyrkii itsekin viisuihin, tällä kertaa Ruotsin edustajana laulukilpailu Melodifestivalenissa.

– Melodifestivalen on lapsuuden unelmani, joka nyt toteutuu. Jännittää ihan sairaan paljon, Siegfrids hehkuttaa MTV.fin haastattelussa. 

Melodifestivalenin karsintojen kulisseissa on viimeisen vuorokauden aikana käynyt villi kuhina, sillä laulaja Anna Book diskattiin kisoista. 

Syy diskaukseen oli se, että Bookin kappale oli lähes identtinen Moldovan vuoden 2014 viisukappaleeseen. 

– Se oli aikamoinen yllätys! Tosi ikävää, Siegfrids huokaa. 

– Tämä on tosi kova paikka Anna Bookille, koska hän on harjoitellut niin paljon ja odottanut esitystä niin kauan. Tällainen tieto vain päivää ennen kilpailua on tosi kova paikka. 

Vaikkei Anna Book saa kilpailla, hän pääsee kuitenkin esittämään numeronsa väliaikashow'n muodossa. Siegfridsin mukaan 45-vuotias Book on varsin suosittu artisti Ruotsissa ja varsinainen viisukonkari, sillä hän osallistui Melodifestivaleniin ensimmäisen kerran vain 16-vuotiaana.

– Hän on todella lämmin ihminen ja rakastettu artisti. Aikamoinen draama!

Siegfrids kertoo, että viisufanit bongasivat kappaleiden identtisyyden, joka johti Bookin diskaukseen. 

– Se ei ollut edes SVT, joka asian huomasi, vaan viisufanit. Kappaleesta oli julkaistu vain pieni pätkä, josta fanit yhdistivät sen Moldovan kappaleeseen, hän kertoo. 

Uuden musiikin kilpailun ensimmäinen karsinta nähdään huomenna lauantaina 6. helmikuuta TV2:lla. Siegfridsin kohtalo Ruotsin karsinnoissa ratkeaa ensi viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat