Krista Kososen tytär oli äitinsä mukana HBO:n hittisarjan kuvauksissa – näyttelijä kertoo, kuinka he sopeutuivat erikoiseen elämään Norjassa

10:25
Näyttelijä Krista Kosonen puhuu jälleen muinaisnorjaa

Krista Kosonen vieraili MTV Uutisten Uutisaamussa kertomassa kokemuksistaan norjalaissarja Beforeignersin kuvauksissa.

Norjalaissarja Beforeignersia tähdittävä näyttelijä Krista Kosonen kertoi MTV:n Uutisaamussa kuulumisiaan pian toisen tuotantokauden jaksoin palaavan sarjan tiimoilta.

Viikinkiajoilta suoraan nykyaikaan hypännyttä soturi Alfhildr Enginsdottiria tähdittävä Kosonen kertoi, miten hänen hahmoaan lähdettiin aikoinaan rakentamaan. Näyttelijän mukaan sarjan käsikirjoitus poikkesi suuresti hänen aikaisemmin lukemistaan käsikirjoituksista.

– Tämä oli omituinen sekoitus scifiä, komediaa ja draamaa. Kummallinen cocktail vähän kaikkea, Kosonen kertaa.

 – Varsinkin tämä henkilö, Alfhildr Enginsdottir, on hauska, koska se (lähtökohta) on niin mahdoton, että hän on viikinki ja nykyajassa poliisi ja kuitenkin on viikinki tavoiltaan. Hirveästi siihen sai laittaa myös komiikkaa peliin. Se on tosi herkullinen rooli, Kosonen jatkaa.

Koska sarja on Norjassa tuotettu ja kuvattu, siinä puhuttuja kieliä ovat norja ja muinaisnorja. Kosonen kertoo kielen ja repliikkien opettelun olleen haastavaa ja niihin uponneen paljon aikaa.

– Minulla on englanninkieliset käsikirjoitukset, norjankieliset käsikirjoitukset, ja sitten minulla on tämmöinen dialect coach, joka harjoituttaa ja valmentaa minua lausumisessa ja on mukana kuvauksissa ja keskittyy ainoastaan kieleen, Kosonen paljastaa jatkaen, että käyttää apunaan myös äänitettyjä nauhoja, joilla dialect coach lausuu Kososen repliikit ja hän toistaa ne perässä.

Minkälaisia haasteita Kosonen kohtasi Norjaan sijoittuvissa kuvauksissa keskellä pandemiaa? Entä mikä rutiini jäi Kososen ja tämän tyttären elämään Norjassa asumisen ja kielen opiskelun jälkeen?

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja