"Krista Kiuru on boss" – ministerin esiintymiselle sataa kiitosta, kokoomuskin lupaa tukea

Sote-ministeriryhmä on tehnyt hallitukselle esityksen koronatoimien kiristämisestä Suomen rajoilla 6:50
Katso tästä ministeri Krista Kiurun (sd.) esiintyminen Kymmenen uutisissa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on saanut runsaasti kiitosta eilisistä julkisista esiintymisistään. Kiuru puhui koronatoimista niin Ylen A-Studiossa kuin MTV:n Kymmenen uutisissakin.

Kiuru sanoi koronaviruksen leviämisen ja uuden omikronmuunnoksen vaativan muun muassa tiukempia rajatoimia ja rokotustahdin kiristämistä. Rokotuksia antamaan Kiuru haluaa mukaan niin työterveyden, opiskelijat, eläkeläiset kuin puolustusvoimatkin.

Laajemmin Kiurun esittämistä koronatoimista voi lukea täältä.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo liittyi Kiurun esiintymisen kehujiin tänään.

–  Katsoin vasta eilisen A-studion. Ministeri Krista Kiuru oli selkeä ja hyvä. Viimeinkin. Nyt vain muuttamaan puheet teoiksi. Tukea tulee, Orpo lupasi Twitterissä.

Myös kokoomuksen ääniharaviin lukeutuva varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Elina Valtonen liittyi niihin kokoomusedustajiin, joihin Kiurun esiintyminen teki vaikutuksen.

– Kiitos Krista Kiuru!, tiivistää Valtonen

Ainakin yksi kokoomuksen kansanedustaja on jo valmis tekemään Kiurusta seuraavan pääministerin.

– Kiurusta pääministeri nykyiseen hallitukseen. Selkokielistä ja jämerää puhetta A-studiossa, toteaa Pauli Kiuru.

"Kritisoin 2021, mutta nyt..."

Kulttuuriala on kärsinyt pahasti koronarajoituksista ja erityisesti tiukkaa rajoituslinjaa ajanut Kiuru on useaan otteeseen ollut alan toimijoiden hampaissa.

Eilisillan esiintyminen näyttäisi kuitenkin olleen ainakin joidenkin kulttuurivaikuttajien mieleen.

– Kehuin 2020, kritisoin 2021, mutta nyt Kiuru oli todella hyvä A-Studiossa. Uudella energialla Omikronin ja 2022 kimppuun, elokuvaohjaaja Dome Karukoski kirjoittaa Twitterissä.

Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula kiinnitti huomiota Kiurun aiemmin kritisoituunkin esiintymiseen.

– Jahas. A-Studiossa esiintyi Kiuru, jonka puheen aitous oli kuin (Pekka) Haaviston, nopeus kuin (Antti) Kurvisen ja kirkkaus kuin (Alexander) Stubbin. Pidän tästä kehityksestä, Nikula sanoo.

"Krista Kiuru on boss"

Useat liike-elämänkin nimekkäät henkilöt osoittavat tukeaan Kiurun ajatuksille. Yksi heistä on keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

– Nyt puhuu Krista Kiuru todella asiaa, hän sanoo.

Kauppalehden vastaavan päätoimittajan Arno Ahosniemen mukaan Kiuru "on kuin toinen ihminen kevääseen verrattuna". Myös Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila löysi Kiurun esiintymisestä kasvutarinan merkkejä.

– On aina ilo nähdä ihmisen kasvavan johtajana. Tämän osoitti Krista Kiuru eilen A-Studiossa. Me yritysjohtajat kutsumme tuota henkeä englanniksi "sense of urgencyksi" (eli) kiireellisyyden tunteeksi, joka säteilee ympäristöön. Sitä seuraa toimeenpano - execution. Nyt Luotan siihen, Ihamuotila kertoo.

Liikemies Jari Sarasvuo käytti sanoja niukanlaisesti, mutta viesti tuskin jää epäselväksi:

– Krista Kiuru on boss, Sarasvuo tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat