Kris Meeke nieleskeli Portugalin pettymystä pitkään – "Tunsin oloni sairaaksi ulosajon jälkeen"

Sardinia tarjoaa kuskeille haasteita ja mahdollisuuksia 3:16
Sardinia tarjoaa kuskeille haasteita ja mahdollisuuksia.

Toyotan Kris Meeken kauden ensimmäinen puolisko rallin MM-sarjassa on ollut hankala. Pohjoisirlantilaisen vauhti on kohdillaan, mutta pienet ongelmat ovat syöneet parhaan terän suorituksesta.

Pahin takaisku tapahtui pari viikkoa sitten Portugalissa, kun Meeke keskeytti kolmannelta sijalta rallin päätöserikoiskokeella.

- Olin todella raivoissani itselleni sen jälkeen. Minä petin tiimin sen jälkeen, kun he olivat tehneet täydellistä työtä minun eteeni. Se oli paha juttu, koska meidän osalta näytti niin loistavalta. Puolessa välissä kisaa meillä oli kolmoisjohto ja Jari-Matin (Latvala)ongelmienkin jälkeen vielä kaksi autoa kärjessä, Meeke sanoi.

- Se oli muuten paras kisani tässä tiimissä ja sitten minä möhlin niin lähellä maalia. Se oli todellinen painajainen ja asia oli tosi vaikea hyväksyä. Minun on kuitenkin pakko katsoa positiivista puolta. Vauhti oli kunnossa ja pystyin ajamaan palkintosijoista. Sen lisäksi se oli kauden ensimmäinen ulosajo minulta, Meeke jatkoi.

Kovana maastopyöräilijänä tunnettu Meeke nollasi pettymystään viime viikolla kotimaisemissaan Andorrassa Pyreneiden vuoriston rankoilla lenkkipoluilla.

- Siinä meni jonkin aikaa, että pystyin nieleskelemään pettymyksen. Minulla toimii parhaiten, kun lähden ajamaan maastopyörällä. Ajelin heti, kun pääsin kotiin, yhtenä päivänä varmaan 160 kilometriä kovilla nousuilla. Kun rääkkää itseään, pää selviää ja negatiiviset asiat unohtuvat, Meeke summasi.

- Rehellisesti sanottuna oloni tuntui sairaalta sen ulosajon jälkeen.

Torstai-iltana käynnistyvästä Sardinian rallista Meeke hakee kauden ensimmäistä palkintosijaansa.

- Voimme olla erittäin luottavaisia. Vauhtimme oli kunnossa Portugalissa ja se tietää hyvää myös tänne. Haaste on silti suuri jokaiselle. Varsinkin toiset kierrokset ovat takuuvarmasti kovia autolle, Meeke mietiskeli.

- Olen puhunut ihan alusta asti, että auto tuntuu todella hyvältä. Oli toki vaikeaa tulla takaisin, kun missasin koko viime kauden lopun. Itseluottamusta on rakennettava askel askeleelta. Portugalissa tunsin oloni todella luottavaiseksi autossa. Se kisa osoitti, että meidän auto on todella hyvä.

Lue myös:

    Uusimmat