Kriisissä oleva lentoyhtiö Norwegian hakee konkurssisuojaa Irlannissa

Talousvaikeuksissa olevan halpalentoyhtiö Norwegianin kaksi tytäryhtiötä hakeutuu suomalaisen yrityssaneerauksen kaltaiseen examinership-menettelyyn Irlannissa.

Norwegian kertoo pörssitiedotteessa, että examinership-menettelyyn hakeutuvat tytäryhtiöt Norwegian Air International (NAI) ja Arctic Aviation Assets (AAA). Samalla Norwegian hakee konkurssisuojaa menettelyn osallisena.

Norjan hallitus ilmoitti viime viikon alussa, ettei se myönnä uutta tukea Norwegianille. Yhtiö pyysi valtiolta miljardien kruunujen eli satojen miljoonien eurojen avustusta koronakriisistä selviytymiseen.

Norwegian sanoo valinneensa irlantilaisen menettelyn, koska yhtiön lentokoneiden omistus on Irlannissa. Norwegianin mukaan menettelyn tarkoituksena on vähentää velkoja, sopeuttaa laivaston kokoa ja hankkia uutta pääomaa.

Norwegianin toimitusjohtajan Jacob Schramin mukaan päätös tehtiin Norwegianin tulevaisuuden turvaamiseksi.

–  Tavoitteemme on löytää omistajiemme kanssa ratkaisuja, joiden ansiosta meistä tulee taloudellisesti vahvempi ja vakaampi lentoyhtiö, Schram sanoo tiedotteessa.

Norwegian sanoo jatkavansa lentoja

Tytäryhtiöistä NAI operoi suurta osaa Norwegianin kansainvälisistä lennoista, AAA puolestaan hallinnoi Norwegianin lentokonelaivastoa.

Norwegian sanoo jatkavansa lentoreittiensä operoimista. Reittejä on karsittu merkittävästi koronatilanteen takia.

Norwegian on muun ilmailualan tavoin ottanut kovan iskun koronapandemiasta ja sen tuomista matkustusrajoituksista. Yhtiö oli talousongelmissa jo ennen koronaa ja on kärsinyt myös Boeingin 737 Max -koneiden lentokiellosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja