Kriisiajalle kasvot antanut Kiuru kuvailee korona-aikaa Demokraatille: "Henkinen paine on mennyt luihin ja ytimiin, vastuu tuntuu harteilla koko ajan"

2:45
Näin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kuvaili epidemiatilannetta kevättalvella: Meidän täytyy auttaa itse itseämme siinä, että tartuntamäärät eivät nouse

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mielestä suomalaiset ovat kokonaisuudessaan pärjänneet hyvin kriisiaikana. Hän kuvailee Demokraatin haastattelussa omaa tehtäväänsä haasteelliseksi.

Kiuru  on toki tuttu politiikan seuraajille, mutta vielä tutummaksi hänen kasvonsa ovat tulleet koronapandemian aikana: Kiuru on puhunut monissa kriisiajan tiedotustilaisuuksissa, joissa on kerrottu esimerkiksi uusista rajoituksista.

– Henkinen paine on mennyt luihin ja ytimiin ja vastuu tuntuu harteilla koko ajan. Mutta ei tässä  voi lähteä hetkeksikään herpaantumaan. 24/7 työskentelemiselle ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja, Kiuru kuvailee tuntemuksiaan Demokraatin haastattelussa.

Kiurun mukaan suomalaiset ovat osoittaneet vahvuutensa korona-aikana. Hän kuvailee suomalaisia sisukkaiksi ja aikaansaaviksi. Pandemian selättämiseen on sitouduttu ja tauti ei ole päässyt ottamaan valtaa suomalaisista.

Kiurun mukaan on tärkeää, että hallitus on toimintakykyinen kriisiaikana, eikä päätöksentekokyky saa lamaantua paniikin alla ja kritiikin alla.

– Isoissa kriiseissä on pystyttävä nousemaan niiden yläpuolelle ja tekemään sen, mikä on koko kansakunnalle välttämätöntä, ministeri vastaa Demokraatissa kriitikoille.

Ristiriidat ovat jäytäneet hallitusta kriisiaikana ja julkisuudessa on annettu ymmärtää, että Kiuru olisi toiminut "jarruna" kriisiajan rajoitusten purkamiselle.

Kiuru kertoo Demokraatin haastattelussa, ettei monikaan ymmärrä, että hänellä on vastuu ihmisten hengistä ja terveydestä. Hän ei voisi antaa itselleen anteeksi, jos ei antaisi kaikkeaan kriisin keskellä. Tehtyjä päätöksiä hän kuvailee raskaiksi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja