Sosiaali- ja terveysministeriö jarruttaa koronarajoitusten purkua, sanovat hallituskumppanit – Sanna Marin: "Voi tätä käsien pesua"

2:03
Katso keskustelu videolta!

Koronarajoitusten purkamisen jarru on sosiaali- ja terveysministeriössä, sanovat hallituskumppanit MTV Uutisten kuntavaalitentissä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi tentissä, että hallituksen sisällä on ollut erilaisia näkemyksiä erilaisten rajoitusten purkamisessa.

Esimerkiksi tapahtuma-ala on voimakkaasti protestoinut omien rajoitustensa purkamisen puolesta. Useat ministerit ovat olleet julkisesti samalla puolella.

– On meillä ollut hallituksen sisällä tässä erilaisia näkemyksiä. Eri ministeriöt on ehkä seisseet vähän erilaisissa asennoissa, Ohisalo sanoi.

Kysyttäessä Ohisalo myönsi, että asia on kiinni sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Myös valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi olevansa tapahtuma-alan puolella ja että sosiaali- ja terveysministeriö on eri mieltä kuin muut ministeriöt.

– Eiköhän tässä ole nyt käynyt ilmi tässä keskustelun aikana, mikä asetelma hallituksen sisällä on, Saarikko sanoi.

"Voi tätä käsien pesua"

Hallituskumppanit siis antoivat ymmärtää, että vaikka muut haluaisivat purkaa rajoituksia, suurimpana jarruna on sosiaali- ja terveysministeriö ja sen ykkösministeri Krista Kiuru (sd.).

Pääministeri Sanna Marinilta (sd.) kysyttiin asiasta. Aluksi Marin korosti Suomen onnistumista koronanhoidossa ja sanoi myös rokotusten etenevän nopeimmin Euroopassa.

Tämän jälkeen Marin kuitenkin pyrki siirtämään vastuuta koko hallitukselle, joka on exit-strategian yhdessä laatinut.

– Ehkä tähän voisi sanoa vanhan viisauden, että voi tätä käsien pesua. Kyllä hallitus on yhdessä näistä asioista linjannut, Marin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja