Kreml: Suomen päätös aiheuttaa syvää surua

Venäjällä kuvatut videot näyttävät, miten ihmisjoukkoja kulki kohti Suomea 1:25
KATSO MYÖS: Venäjällä kuvatut videot näyttävät, miten ihmisjoukkoja kulki kohti Suomea

Venäjän presidentinhallinto Kreml sanoo surevansa Suomen päätöstä sulkea rajanylityspaikkoja Suomen ja Venäjän välisellä rajalla. 

Suomen hallitus päätti viime viikolla sulkea kolme rajanylityspaikkaa Kaakkois-Suomessa ja Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalassa. Lisäksi turvapaikanhaku keskitettiin Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille. 

Toimilla Suomi pyrkii taltuttamaan turvapaikanhakijoiden virtaa rajalle. Suomi epäilee, että virtojen takana on Venäjä. 

– Tämä ei aiheuta muuta kuin syvää surua, koska meillä oli pitkäaikaiset, hyvät suhteet Suomen kanssa: pragmaattiset, keskinäiseen kunnioitukseen perustuvat suhteet, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan tänään. 

– Ja tietysti olemme pahoillamme siitä, että nämä suhteet korvattiin russofobisella kannalla, jota tämän maan johtajat ovat alkaneet omaksua, Peskov jatkoi. 

Kaakossa rauhallista

Turvapaikanhakijoiden virta Kaakkois-Suomeen on pysähtynyt, mutta heitä virtaa yhä Kainuussa sijaitsevalla Vartiuksen raja-asemalle. 

Vartiuksen raja-aseman vartiopäällikkö Jouko Kinnunen kertoi maanantaina aamulla MTV Uutisille, että Venäjä on alkanut käännyttää turvapaikanhakijoita noin 30 kilometriä ennen Suomen rajaa.

– Emme pysty varmistamaan, onko suunta kenties kohti pohjoista vai itää, tämä on meillä tarkassa seurannassa, Kinnunen totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat