Kreml ei vahvista Pohjois-Korean johtajan vierailuaikeita – "Ei mitään kommentoitavaa"

Venäjän presidentinhallinto ei suostu vahvistamaan huhuja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin mahdollisesta vierailusta Venäjälle. Tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan Kremlillä ei ole asiaan mitään kommentoitavaa.

Yhdysvalloissa Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja sanoi eilen, että Venäjän ja Pohjois-Korean johtajien odotetaan neuvottelevan asekaupoista Venäjällä piakkoin. Yhdysvallat on jo pitkään varoitellut Venäjän aikovan hankkia aseita ja ammuksia Pohjois-Koreasta.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu vieraili Pohjois-Koreassa heinäkuussa.

Yhdysvallat uskoo Venäjän presidentti Vladimir Putinin haluavan Pohjois-Korean toimittavan Venäjälle muun muassa tykistöammuksia ja panssarintorjuntakalustoa, kun taas Kim kaipaisi satelliittiteknologiaa ja ydinsukellusveneisiin soveltuvaa tekniikkaa sekä ruoka-apua.

Valkoinen talo varoitti jo viime viikolla, että Kim ja Putin ovat jo keskustelleet mahdollisista asekaupoista kirjeitse.

Yhdysvaltalaisviranomaiset uskovat, että Kim matkustaa Pohjois-Korean pääkaupungista Pjongjangista todennäköisesti panssarijunalla Vladivostokiin Venäjän Kaukoidässä. Sen jälkeen hän voisi käydä myös Moskovassa.

Pohjois-Korean ja Venäjän rajan tuntumassa on ukrainalaisten pakolaisten yhdyskunta – olot eivät vastaa kattavia lupauksia 4:05
Pohjois-Korean ja Venäjän rajan tuntumassa on ukrainalaisten pakolaisten yhdyskunta – olot eivät vastaa kattavia lupauksia.

Lue myös:

    Uusimmat