Mainos

Kreikka hyväksyi säästöt – sosiaalimaksuja ja veroja ylös

0:41

Kreikan parlamentti on hyväksynyt kiistellyt säästöt. Päätöksen mukaan leikataan korkeimpia eläkkeitä sekä korotetaan sosiaalimaksuja ja veroja.  

Laajasti vastustetut uudet säästöt tulivat hyväksytyiksi yöllä parlamentissa niukalla enemmistöllä. Hallituskoalition Syriza-puolueen ja Itsenäisten kreikkalaisten kaikki 153 kansanedustajaa äänestivät säästöjen puolesta. Tämä riitti juuri ja juuri, sillä parlamentissa on 300 paikkaa.  

Keskeinen oppositiopuolue Uusi demokratia äänesti odotetusti säästöjä vastaan.  

Kreikan hallitus toivoo, että uusien säästötoimien hyväksyminen poikii maalle mieleisen tuloksen euromaiden valtiovarainministereiden kokouksessa. Ministerit kokoontuvat tänään puimaan Kreikan talousuudistusten edistymistä.  

Riittikö lainoittajille?  

Kreikan hallitus odottaa, että lisäsäästöt saavat maan lainoittajat vapauttamaan Kreikan käyttöön seuraavan erän yhteensä 86 miljardin euron tukipaketista.  

Kreikka tarvitsee nopeasti lisävaroja, sillä pahoin velkaantuneen maan on määrä maksaa Euroopan keskuspankille suuri rahasumma heinäkuussa.   

Eilen Kreikassa järjestettiin myös suuria mielenosoituksia säästöjä vastaan. Ateenan keskustaan oli tuotu paljon poliiseja, jotka sulkivat lukuisia keskeisiä katuja.  

Poliisi käytti Ateenassa kyynelkaasua joitakin protestoijia vastaan, mutta laajempia yhteenottoja ei syntynyt.  

Mielenosoittajia oli nyt selvästi vähemmän kuin helmikuun mielenilmauksissa, joihin otti osaa Ateenassa noin 40000 ihmistä. Poliisi arvioi, että Ateenassa ja Thessalonikissa osoitti mieltään eilen yhteensä noin 26000 kreikkalaista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.