Mainos

Kreikassa pakka pahasti sekaisin – Syrizan kahtiajako väistämätön

Kreikassa Syrizan vasemmistosiipi on saanut säästöistä tarpeekseen ja päähallituspuolue on jakautumassa kahtia. Uudet vaalit ovat Kreikassa lähellä.

Kreikan päähallituspuolue Syriza on jakautumassa kahtia, uskoo Helsingin yliopiston tutkija Lauri Holappa. Syrizan vasemmistosiipi on saanut säästöistä tarpeekseen.

– Syrizan sisäinen vasemmisto on tänään perjantaina ilmoittanut organisoituvansa uudeksi ryhmäksi. Vielä ei tiedetä, onko kyseessä puolue vai vaaliliitto, Holappa kertoo.

Holapan mukaan kaikki viittaa siihen, että Kreikassa järjestetään uudet vaalit. Ne voivat tulla jo parin kuukauden kuluessa.

Pääministeri Alexis Tsipras haluaa, että jatkossa hänellä olisi tukenaan yhtenäisempi puolue. Näin hallitus ei joutuisi toistuvasti turvautumaan opposition apuun.

– Tsipras on järjestämässä uudet vaalit. Hän haluaa hallituksen kriitikot pois Syrizan listoilta, Holappa sanoo.

Holapan mukaan Syrizasta irtautuva vasemmistosiipi voi olla yllättävän suuri. Parlamenttiryhmästä voisi lähteä pois yli 30 kansanedustajaa. Tutkija arvioi, että puolueen kenttäväestä jopa puolet voi vastustaa Tsiprasin linjaa ja leikkausten myötäilyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.