Kreikan siirtolaisveneturmasta nostettiin syytteet – kuolonuhreja pelätään olevan satoja

Liikuttava hetki: mies löysi veljensä veneonnettomuuden selvinneiden joukosta – katso video 0:55
Veljekset tapaavat ensimmäistä kertaa veneonnettomuuden jälkeen. Katso tunteikas video!

Viime viikolla uponneen aluksen matkustajista 82 on löydetty kuolleena, mutta kuolonuhreja pelätään olevan useita satoja.

Yhdeksää egyptiläismiestä vastaan on nostettu syytteet Kreikan siirtolaisveneturmaan liittyen, kertoo kreikkalainen oikeuslähde uutistoimisto AFP:lle.

Heitä syytetään muun muassa ihmisten salakuljettamisesta, kuolemantuottamuksesta ja rikollisjärjestön perustamisesta. Miehiä uhkaa pahimmillaan elinikäinen vankeustuomio.

Turmasta selvinneet epäillyt kiistivät syyllisyytensä tiistaina järjestetyssä kuulemisessa.

Viime viikon keskiviikkona Libyasta Italiaan suunnannut vene upposi Välimerellä Joonianmerellä. Aluksen matkustajista ainakin 82 on löydetty kuolleena.

Viranomaiset etsivät veneen matkustajia Peloponnesoksen niemimaan rannikolla vielä tiistainakin, jolloin löydettiin viimeisin kuolonuhri.

Hieman yli sata matkustajaa on löydetty elossa. Turmasta selvinneet ovat olleet lähtöisin pääosin Syyriasta, Egyptistä ja Pakistanista.

Kuolleita pelätään olevan jopa satoja virallista kuolonuhrien määrää enemmän.

Viranomaisilla ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon veneessä oli matkustajia. Arviot matkustajamäärästä ovat vaihdelleet 400:sta yli 700:aan.
 

Lue myös:

    Uusimmat