Kovia kokenut NHL-tähti Erik Karlsson pelkäsi lapsensa ja vaimonsa puolesta – "Oli valmis vaarantamaan itsensä"

33:48
Videolla kuvaa NHL:n to-pe-yön-kierrokselta.

NHL-tähti Erik Karlsson koki kauden alla jännittäviä hetkiä, kun hänen vaimonsa Melinda synnytti parin esikoislapsen. Synnytys ei kuitenkaan sujunut täysin suunnitellusti.

Karlsson oli valmistautumassa NHL-kauden ensimmäiseen peliin yhdessä joukkueensa San Jose Sharksin kanssa Las Vegasissa. Ruotsalaistähden vaimon Melindan oli määrä synnyttää parin esikoislapsi keisarileikkauksella kahden viikon päästä, mutta yllättäen tilanne käännähti päälaelleen.

– Puhuimme iltapäivällä ja kaikki oli hyvin, mutta pari tuntia ennen ottelua hän soitti. He olivat sanoneet, että heidän täytyisi synnyttää lapsi. En odottanut sitä lainkaan. Minun piti selvittää tieni kotiin niin nopeasti kuin mahdollista, Karlsson kertaa tilannetta The Athleticin haastattelussa.

Melinda ja Erik Karlsson joutuivat suuren tragedian äärelle vuonna 2018, kun Melinda koki keskenmenon parin odottaessa poikalasta. Karlsson oli syystäkin huolestunut puhelun jälkeen ja kiirehti takaisin Kaliforniaan.

Aviopari joutui jännittämään lapsensa puolesta myös synnytyssalissa, sillä Melinda joutui syömään verenohennuslääkkeitä, minkä vuoksi lääkäreiden oli odotettava vielä 12 tuntia ennen synnytyksen käynnistämistä, koska verenvuodon uhka olisi ollut liian suuri. Melinda-vaimo oli valmis vaarantamaan itsensä, mikäli lapsi olisi syntynyt ennen kuin 12 tunnin rajaa.

– Jos lapsen olisi täytynyt tulla ulos, vaimoni olisi pyytänyt lääkäreitä tekemään kaikkensa, ja oli siten valmis vaarantamaan itsensä. Se ei olisi ollut optimaalista, Karlsson kertoo.

Lopulta synnytys sujui kuitenkin mainiosti ja Melinda synnytti terveen tyttären. Karlssonin mukaan vauvan syntyessä jännitys olin käsin kosketeltavissa.

– Se oli pelottava tunne. Ennen kuin kuulimme hänen itkuaan, se oli kuin kauhua, koska emme tienneet, oliko kaikki hyvin vai ei. Se tunne muuttui hurmioksi, kun tajusimme kaiken olevan kunnossa, Karlsson toteaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja