Mainos

Kovan vaalirahatuomion saanut Vihriälä: ”Kunniajäsenyys puolueansioiden takia”

2:53

Keskustan kunniajäsenyyden saanut valtiopäiväneuvos Jukka Vihriälän mukaan korkeimman oikeuden tiistainen lahjustuomio tuli hänen kannaltaan sopimattomaan aikaan.

Entinen kansanedustaja Vihriälä kutsuttiin ja kukitettiin tänään keskustan kunniajäseneksi Seinäjoen puoluekokouksessa.

– Jos olisi voinut jotain itse vaikuttaa johonkin oikeuslaitokseen, niin olisi toivonut, että se olisi tullut joko viikkoa jälkeen tai kuukautta ennen puoluekokousta, mutta oikeuslaitos tekee päätöksensä aikanaan ja siitä ilmoittaa ja siihen pitää vaan tyytyä, Vihriälä totesi tänään Seinäjoella.

Korkein oikeus korotti hovioikeuden tuomiota kuudella kuukaudella. Vihriälälle lankesi vuoden ja ja kahden kuukauden pituinen ehdollinen vankeustuomio törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vaalirahajupakassa.

– En minä voi siihen mitään muuta sanoa kuin, että olen näiden puolueansioiden takia saanut tämän kunniajäsenyyden, Vihriälä sanoi.

"Tarkoituksellisesti en ole tehnyt rikosta"

Vihriälä on helpottunut, että lähes seitsemän vuoden oikeuspiina on ohitse.

– Nyt on prosessi loppu ja siitä ei ole enää mitään valitusoikeutta. Vaikka sitä ei voisi hyväksyä, niin siihen täytyy tyytyä ja katsoa elämää eteenpäin, hän sanoo.

Tuomio liittyy kansanedustaja Vihriälän asemaan Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajana. Hän pitää tuomiota epäoikeudenmukaisena, eikä katso syyllistyneensä rikokseen.

– Tarkoituksellisesti en ole missään mielestäni tehnyt rikosta. Silloin eletty eri aikaa kuin tänä päivänä, Vihriälä sanoi.

Vihriälä joutuu palauttamaan lahjusrikoksella saatuja varoja valtiolle yhteensä 35 000 euroa. Puolue on hänen mukaan tukenut häntä henkisesti, muttei taloudellisesti.

– Itsehän minä joudun vastaamaan kaikesta (taloudellisesti), mutta erittäin paljon on aktiivisia keskustalaisia, jotka ovat eläneet mukana ja antaneet voimaa jatkaa poliittista työtä, Vihriälä toteaa.

Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella kutsuttiin tänään puolueen kunniajäseniksi kaikkiaan 55 henkilöä.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja