Kovakuntoisen Salkkarit-tähden vinkit joulukilojen karistamiseen

Fitness-intoilijana tunnettu upea Salkkarit-näyttelijä Venla Savikuja antaa tsemppaavia ja yksinkertaisia vinkkejä uuden vuoden kuntoilulupauksen säilyttämiseen.

Salatut elämät -sarjassa Heidiä näyttelevä Venla Savikuja on aina ollut innokas liikunnan harrastaja. Vuoden 2013 aikana treenaamisesta tosissaan innostunut kaunotar on hankkinut upeat lihakset ja antaa nyt blogissaan vinkkejä kuntoilun aloittamiseen.

Uuden vuoden myötä monet innostuvat suuntaamaan salille jouluna kerääntyneitä kiloja sulattelemaan. Savikuja tsemppaa Elämää Venlan silmin -bloginsa kirjoituksessaan ihmisiä keskittymään pitkiin tavoitteisiin ja elämäntapojen muutokseen sen sijaan, että kuntoiluinto loppuisi jo parin viikon jälkeen.

– Aloita pienistä asioista, jotka loppujen lopuksi yhdessä muodostavat suuria ratkaisevia tekijöitä. Ensinnäkin: löydä oma juttusi, ja muista nauttia liikunnasta, ruoasta, hyvästä olosta ja tuloksista. Kaiva sieltä mielensyövereistäsi esiin kaveri nimeltä Pitkäjänteisyys, se auttaa sinua saavuttamaan tavoitteitasi huomattavasti paremmin, kuin joulun jälkeinen viikon tai kahden kestävä nälkälakko.

Hyvän olon ytimeen kuuluvat liikunta ja oikea ruokavalio. Näillä Venlan vinkeillä jokainen voi päästä alkuun, kohti terveempää elämää:

– Jos ruokavaliosi on rappiolla, älä vähennä ruoan määrää, vaan panosta laatuun. Lisää kasviksia ja itse maustettua kanaa, kalaa, lihaa, soijaa ja palkokasveja. Jätä sokerit vähemmälle ja einekset kaupan hyllyyn. Pyri siihen, että saisit viikonpäivistä useamman kulumaan ilman herkkuja (karkkia,leivoksia jne.) Kuulostele kroppaasi, Venla kirjoittaa.

Liikunnan suhteen Venla suosittelee panostamaan ainakin alkuun yksinkertaiseen ja säännölliseen liikuntaan.

– Kannattaa lisätä yksinkertaista liikuntaa, reipasta kävelyä ja lenkkeilyä, sekä hyötyliikuntaa. Sisällytä arjen rutiineihisi esimerkiksi aamulenkkejä ennen töihin menoa. Kun suunnittelet liikuntahetkillesi tilaa kalenterista, vaikka etukäteen, eivät ne silloin jää välistä.

– Älä ole itsellesi liian ankara. Älä luovuta, vaikka tulisi vastoinkäymisiä. Olet mahtava, usko itseesi! Venla tsemppaa.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat