Kovaa jälkeä: Valtteri Bottas tykitti Ranskassa uransa ensimmäiseen rallivoittoon

F1-kuljettaja Valtteri Bottas on saavuttanut uransa ensimmäisen rallivoiton.

Bottas voitti Paul Ricardin moottoriradan alueella Etelä-Ranskassa käydyn Rallycircuit Cote d'Azur -kisan. Citroen DS3 WRC:llä ajaneen nastolalaisen kartanlukijana toimi Marko Salminen.

Bottas voitti kaksipäiväisessä kilpailussa viisi erikoiskoetta yhdeksästä. Toiseksi tulleeseen Skoda-kuski Robert Consaniin kertyi eroa 50 sekuntia.

WRC-luokan kalusto toi Bottakselle edun moniin muihin osallistujiin nähden. 57 kisaan startanneesta kuskista viidellä oli allaan WRC-menopeli.

Bottaksen debyyttiralli oli Rovaniemen Arctic Lapland viime tammikuussa. Nastolalainen aikoo osallistua kyseiseen Tunturirallina tunnettuun kisaan myös ensi tammikuussa.

Päättyneellä F1-kaudella Bottas sijoittui MM-sarjassa Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen toiseksi.