Kova ulostulo: René Fasel älähti Naisleijonien ratkaisusta – "Tämä on typeryyttä"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja René Fasel tylytti Suomen naisten jääkiekkomaajoukkuetta pelaamisesta Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan kasvomaskeissa Pekingin olympiaturnauksessa.

– Naisleijonat on päättänyt pelata tänään ottelun Venäjän Olympiakomitean joukkuetta vastaan maskit kasvoilla. Joukkue päätti asiasta keskusteltuaan Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kanssa, Suomen Olympiakomitea tiedotti ennen tiistain ottelua Twitterissä.

Vaikka kasvomaskeissa on vaikeampi hengittää, Suomi pelasi niiden kanssa turnauksen tähän asti eheimmän pelinsä ja voitti Venäjän A-lohkon päätösottelussa maalein 5–0. René Fasel päätti kuitenkin arvostella Suomen ratkaisua.

– Eilen oli samanlainen tilanne ottelussa Venäjän ja Kanadan välillä. Maskeissa pelaaminen on huonoksi terveydelle. Minun silmissäni tämä on typeryyttä, mutta jokaisella joukkueella on oikeus valita, mikä on parasta. On hyvä, että Venäjän joukkue pelaa ilman maskeja, Fasel sanoi Sport-Ekspressille.

– Ihmiset eivät pelleile maskien kanssa. Miksi niiden kanssa täytyy pelata jääkiekkoa?

Venäläisillä tartuntoja

Maskeissa pelaaminen käy ymmärrettäväksi siitä taustasta, että Venäjän joukkueessa on ilmennyt viime aikoina koronavirustartuntoja. Viimeisin tartunta paljastui tänään ennen Suomea vastaan pelattua A-lohkon päätösottelua, ja tartunnan saanut pelaaja oli uutistoimisto RIA Novostin mukaan Polina Bolgareva, joka ei Suomea vastaan pelannut. 

Venäjän maajoukkueen mukaan positiivinen testitulos tuli ilmi vasta maanantaina pelatun Kanada-ottelun jälkeen.

Maanantaina joukkueen viimeisimmät koronatestitulokset olivat myöhässä ja valmistuivat vasta Kanadaa vastaan pelatun ottelun toisen erän alussa. Venäläiset pitivät siinä ottelussa maskit kaksi erää, 6–1-voiton korjannut Kanada koko ottelun.

Suomi kohtaa puolivälierässä lauantaina B-lohkon voittaneen Japanin. 

Lue myös:

    Uusimmat