Kova ulostulo keskustan kansanedustajalta: Joonas Könttä toivoo Veikkauksen toimitusjohtajan myöntävän virheensä ja eroavan

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä on ottanut jyrkästi kantaa Veikkauksen markkinoinnista nousseeseen kohuun. Kansanedustaja vaatii, että Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kantaisi vastuun yhtiön virheistä ja irtisanoutuisi.

Keskustelu rahapelaamisesta ja Veikkauksen markkinoinnista otti uusia kierroksia kuun alussa, kun Veikkaus julkaisi mainoksen, jossa "terapeutti" hyväksyi rahapelit jännityksen lisääjinä. Mainos vedettiin pois ja myöhemmin sitä pahoiteltiin.

Könttä katsoo, että Veikkauksen toimitusjohtajan tulisi irtisanoutua kohun johdosta.

– Monopoliasemassa uhkapelejä suomalaisille myyvän yhtiön toimitusjohtajan olettaisi ja toivoisi puolustavan nimellään ja kasvoillaan yhtiön toimintaa myös julkisuudessa. Missä muussa yhtiössä kriisin keskellä toimitusjohtaja painuu perunakuoppaan?

Könttä ihmettelee, miksi yhtiön toimitusjohtajaa ei ole nähty julkisuudessa, vaikka kohu yhtiön ympärillä on jatkunut jo pitkään.

– Toivoisin yhtiön hallituksen vakavasti pohtivan, onko yhtiön kokoomuslainen johto tehtäviensä tasalla, Könttä kertoo tiedotteessaan.

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat