Mitä Veikkaus-ongelmille pitäisi tehdä? Ministeri Sirpa Paatero perustaa työryhmän – "Monien kysymysten ratkaiseminen vaatii leveitä hartioita eduskunnassa"

2:14
Video: Pelaatko liikaa? MTV kysyi kansalaisten Veikkaus-mielipiteitä peliautomaattien ääreltä

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) perustaa työryhmän arvioimaan rahapelijärjestelmän kehittämistarpeita ja vuonna 2017 toteutettua rahapelialan lakiuudistusta.

Ryhmä toimii kaikkien eduskuntapuolueiden yhteistyönä, ei hallitus-oppositio-asetelmassa.

Perustamista koskevassa tiedotteessa korostetaan, että hallitusohjelman kirjaus on selvä – Veikkauksen yksinoikeus rahapelien tarjoamiseen pysyy.

Veikkaus on ollut viime aikoina julkisuudessa lukuisista rahapelialaan Suomessa liittyvistä ongelmista. Kohua ovat ruokkineet esimerkiksi Veikkauksen aggressiiviseksi koettu mainonta ja rahapeliautomaattien liikevaihdon vähätteleminen.

Ministerin mukaan Veikkaus on kehittänyt ja tehnyt omalta osaltaan muutoksia toiminnassaan. Hän peräänkuuluttaa osallistumista kuitenkin myös muilta tahoilta.

– Monien viime aikoina esillä olleiden kysymysten ratkaiseminen vaatii leveitä hartioita eduskunnassa ja koko valtioneuvostossa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tuottoarvio tai pelikoneiden määrän merkittävistä vähentämisistä päättäminen, Paatero kommentoi tiedotteessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja