Mainos

Kouluväkivalta lisääntyy USA:ssa

Väkivalta ja varkaudet ovat lisääntyneet hieman Yhdysvaltain kouluissa, todetaan sunnuntaina julkaistussa tutkimuksessa. Siinä verrattiin tilannetta vuodesta 1989 vuoteen 1995.

Noin 15 prosenttia 12-19-vuotiaista koululaisista kertoi vuonna 1995, että heidät oli ryöstetty, heiltä oli viety tavaraa lukituista kaapeista tai pulpetista tai he olivat kokeneet koulussa fyysistä väkivaltaa. Tilanne oli lähes sama vuonna 1989. Jengien määrä kouluissa on lähes tuplaantunut, sillä vuonna 1989 niistä kertoi 15 prosenttia oppilaista, kun vuonna 1995 jo 28 prosenttia raportoi jengeistä. Vuonna 1995 joka kahdeskymmenes oppilas kertoi nähneensä, että jollakin toisella oppilaalla oli ase koulussa. Itse aseen kouluun kertoi tuoneensa yksi tuhannesta. Aseet kouluissa lisäsivät väkivaltarikosten määrää.

Pojat joutuivat tutkimuksen mukaan tyttöjä useammin väkivaltarikoksen uhreiksi. Pojista vuonna 1995 viisi prosenttia oli joutunut tällaisen rikoksen uhriksi. Tytöistä väkivaltarikoksen uhriksi joutui 3,3 prosenttia. Suurin osa koululaisista kertoi sekä vuonna 1989 että 1995, että marihuanaa, kokaiinia, crackiä sekä piristeitä että rauhoittavia lääkkeitä on saatavilla kouluissa.

Tutkimuksen tekivät opetus- ja oikeusministeriöt. Tutkimuksessa haastateltiin noin 10 000 12-19-vuotiaista oppilaista eri puolilla Yhdysvaltoja. Opetusministeriön mukaan otos on kansallisesti edustava.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.