Koulut alkoivat – ulkonäkö uusiksi? Näin hurjia summia kauneuteensa voi käyttää

Ulkonäköönsä panostavalle ensikertalaiselle uudet hiukset, ripset, kynnet ja kesästä muistuttava rusketus saattavat maksaa jopa 700 euroa! 21-vuotias Mari kertoo, miksi hän haluaa panostaa ulkonäköönsä "vippaskonstein".

Ala-asteella joka syksy koulun alkaessa hankittiin uusi penaali sisältöineen ja viimeisintä huutoa oleva koulureppu. Nykyään varhaisaikuiset, nuoret naiset, haluavat panostaa ulkonäköönsä.

– Koulujen alkaessa kaupoilla tulee katseltua, mitä kivaa ensimmäisenä päivänä voisi laittaa päälle. Uudet vaatteet ja huoliteltu ulkonäkö antavat hyvän ja siistin kuvan, kertoo restonomiopiskelija Mari, 21. Niin Marin kuin monen muunkin suhteen omaan ulkonäköön panostaminen ei kuitenkaan enää jää ainoastaan vaatteiden hankintaan, vaan kokonaisuutta halutaan parannella yleistynein pienin vippaskonstein.

Koukussa räpsyripsiin

Marilla on ollut yhtäaikaisesti hiustenpidennykset, geelikynnet ja ripsienpidennykset. Nyt nuori nainen on kuitenkin päättänyt jättää ulkonäkövarustelun ainoastaan ripsienpidennyksiin; "kuolleet" ja kuivat hiukset eivät tuntuneet tarpeeksi omilta, mutta siisteistä geelikynsistä hän luopui vastahakoisesti.

– Ripsiin olen täysin hurahtanut, olen pitänyt näitä jo kolme vuotta putkeen! Ripsienpidennykset helpottavat elämääni. En ole aamuherääjä, ja jos töihin tai kouluun pitää lähteä aikaisin, nykyään minun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin laittaa hiukset ponnarille, nuori nainen kertoo.

Mari tavoittelee ulkonäössään luonnollisuutta pienistä kauneuden vippaskonsteista huolimatta, ja tiedostaa, että esimerkiksi liian pitkillä kynsillä ei saa housujakaan kiinni. Kantajalleen sopivat pidennykset ripsiin ja tekokynnet luovat kuitenkin huolitellun ulkonäön.

– Hiustenpidennys oli todella suuri sijoitus taloudellisesti. Välillä tulen miettineeksi, että miten paljon näihin oikein menee rahaa. Kun pidin laitettuja kynsiä ja ripsiä, tuli minulle sellainen olo, että olin koko ajan kauneussalongissa, silloin halusin pistää asialle stopin.

Mari pitää muutenkin ulkonäköönsä panostamisesta: hän kihartaa hiukset ja laittaa korkokengät jalkaan ja mekon päälle, kun lähtee juhlimaan. Nainen muistuttaa kuitenkin, että osa ihmisistä ei edes tajua, kuinka paljon hän panostaa ulkonäköönsä vaikka juhliessaan – lopputulos on niin luonnollinen.

Esimerkkejä hinnoista pääkaupunkiseudulla

Niin kynsissä, hiuksissa, ripsissä kuin rusketuksessakin operaation kulun määrittävät aina asiakkaan omat toiveet ja hoidettavan kohteen kunto. Lisäksi hinnat vaihtelevat paljon tekijöiden, materiaalien ja sijaintien mukaan. Harmaa kauppa rehottaa myös kauneusbisneksessä – ja laillisten tekijöiden kiusana ovat huomattavasti edullisemmat kotitekijät. Yhteensä geelikynnet, hiustenpidennykset, ripsienpidennykset ja rusketus voivat kuitenkin maksaa "ensikertalaiselle" likemmäs 700 euroa. AVA kysyi hintaesimerkkejä pääkaupunkiseudulla palveluita tarjoavilta tahoilta.

Ranskalainen manikyyri geelikynsin

Uudet kynnet maksavat noin 95 euroa, 3–4 viikon välein suoritettava huollatus 68–75 euroa.

"Keskiverto" hiustenpidennys

Peruspidennykseen, joka sisältää niin pituutta kuin tuuheuttakin, menee normaalisti noin 75–125 osiota hiusta. Lyhyimmällä, eli 40-senttisellä hiuksella tämä maksaa 400–775 euroa. Hiustenpidennyksen huoltoväli on kolme kuukautta ja huolto maksaa 60 euroa tunnilta.

Hiustenpidennyksissä keskivertohintaa on miltei mahdoton sanoa, sillä pidennykseen vaikuttaa kantajan omien hiuksien lähtötilanne ja se, millaista lopputulosta tavoitellaan. Myös huoltoon vaikuttaa se, millaiseen kuntoon hiukset ovat menneet.

Ripsienpidennys

Ripsienpidennys maksaa ensimmäisellä kerralla 170 euroa ja 3–4 viikon välein suoritettava huolto, joka kestää yleensä tunnin, 79 euroa.

Suihkurusketus

Koko vartalon suihkurusketus maksaa 31 euroa ja se uusitaan useimmiten 7–10 päivän välein.

Kuvituskuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja