Koulun tulipalosta valtavat vahingot Nurmijärvellä: Yksi rakennuksista tuhoutui täysin, osa katosta putosi alas – tulipalo sai alkunsa todennäköisesti koulun ulkopuolelta

4:49
MTV Uutiset Live oli paikan päällä palopaikalla lauantaiaamuna.

Lepsämän koululla Nurmijärvellä havaittiin varhain lauantaiaamuna tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen koululle kello 6.43. Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Sammutustyöt olivat käynnissä vielä aamulla yhdeksän jälkeen. Tulipalossa ei tiettävästi tullut henkilövahinkoja.

Lepsämän koulussa on useita rakennuksia ja tulipalo syttyi Nurmijärven kunnan mukaan uudessa puukoulurakennuksessa. Rakennuksessa on koulun ruokala ja muutama luokkatila.

Päivystyvä palomestari Tommi Leppioja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi aiemmin aamulle, että osa koulun kattorakenteista on tuhoutunut ja pudonnut alas palossa.

Pahimmat vauriot opetustiloissa

Pahimmat vauriot ovat koulurakennuksen opetustiloissa.

Leppioja kertoi puoli yhdeksän aikaan aamulla STT:lle, että koulurakennuksen toinen puoli tuhoutuu kokonaan palossa. Toinen puoli todennäköisesti säästyy.

Vanha vuonna 1929 rakennettu puukoulu on säästynyt vaurioilta.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle toinen puoli katosta oli tulessa.

– Pahasti näytti siltä, että koko rakennus menee, mutta saatiin nyt säästettyä toinen puoli todennäköisesti, Leppioja sanoi STT:lle.

Jälkiraivaus kestää pitkään

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könösen mukaan tuleen syttynyt koulurakennus on todennäköisesti palanut käyttökelvottomaksi.

– Palovahingot ovat merkittävät ja sammutukseen on jouduttu käyttämään paljon vettä. Korjaustyöt ovat mittavat, jos rakennus korjataan, Könönen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Koululla on parhaillaan menossa jälkiraivaus ja viimeisten palopesäkkeiden sammutus.

– Menee vielä useita tunteja, ennen kuin saadaan kaikki pesäkkeet sammutettua, Leppioja kertoi puoli yhdeksän aikaan aamulla.

– Kun on puutalo kyseessä, niin ei voi olla varma, missä pesäkkeitä on.

Palo saattoi alkaa ulkopuolelta

Leppiojan mukaan palo on todennäköisesti lähtenyt koulun ulkopuolelta. Hän ei osannut vielä aamulla sanoa palon syttymissyytä. Poliisi tutkii asiaa.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Leppiojan mukaan koulu on ollut tyhjillään varhain aamulla.

Nurmijärven kunta tiedottaa koulun henkilökunnalle ja oppilaille tulipalosta ja koulunkäynnin jatkumisesta jo viikonlopun aikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja