Koulun sometilille tuli uhkaava viesti – pian poliisi oli oppilaan kotona

Porvoon Linnanjoen koulun sosiaalisen median tilille tullut uhkaava viesti poiki poliisitehtävän. Poliisi muistuttaa, että somessa uhkailevat yleensä saadaan selvitettyä.

Uhkaava viesti julkaistiin eilen koulun Instagram-tilillä kello 12.20 aikaan. Koulu ilmoitti asiasta heti hätäkeskukseen.

Seuraavaksi koulun oppilaat ohjattiin välitunnille ja siitä kokoontumispaikalle. Sen jälkeen poliisi tarkasti koulun tilat. Porvoon kaupunki tiedotti asiasta eilen. Sen mukaan kyse oli pommiuhkauksesta.

– Poliisin omien tutkintamenetelmien ansiosta myös uhkauksen esittäneen oppilaan henkilöllisyys saatiin selville. Partio kävi puhuttamassa epäillyn tämän kotonaan, kertoo rikoskomisario Maarit Kaskinen poliisin tiedotteessa.

Viestin lähettämisessä epäillään perätöntä vaarailmoitusta, josta epäiltyä tullaan kuulustelemaan tulevaisuudessa.

Linnajoen koululla on yhteensä reilu 600 oppilasta ja noin 70 henkilökunnan edustajaa.

Poliisi: Uhkailijat pääsääntöisesti selviävät

Poliisi kertoo, että kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja johtavat tarvittaessa toimenpiteisiin. Niiden selvittämisessä poliisi tekee yhteistyötä muiden viranomaisten, sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa. 

Poliisin mukaan uhkauksen tekijät saadaan pääsääntöisesti selville.

– Kehotamme huoltajia keskustelemaan asiasta lasten ja nuorten kanssa. Kysymys on vakavasta asiasta ja sosiaalisessa mediassa tehtyjä julkaisuja kannattaa aina harkita huolellisesti. Perättömät ilmoitukset työllistävät viranomaisia turhaan ja apu voi tällöin olla pois sitä todella tarvitsevilta, Kaskinen kertoo.

Koulu sulki ovensa uhkausviestin takia Kempeleessä – rehtori kertoo varotoimenpiteistä ja tunnelmista 2:05
Koulu-uhkaus voi häiritä koulun arkea paljonkin. Vuonan 2019 koulu sulki ovensa uhkausviestin takia Kempeleessä – rehtori kertoo varotoimenpiteistä ja tunnelmista.

Lue myös:

    Uusimmat