Koulumatkalla kaivinkoneen alle jäänyt 8-vuotias toipuu sairaalassa Tampereella – isä heräsi vaimonsa huutoon: "Luulin hänen kuolleen tai olevan juuri kuolemassa"

Kahdeksanvuotias lapsi jäi kaivinkoneen alle Tampereella – päivystävä palomestari kertoo kaiken, mitä tapauksesta tiedetään 1:50
MTV Uutiset Live kertoi tapahtuneesta maanantaina.

8-vuotias poika jäi kaivinkoneen alle koulumatkalla Tampereen ydinkeskustassa maanantaiaamuna. Hänet vietiin suoraan teho-osastolle. MTV Uutiset kertoi onnettomuudesta tuoreeltaan.

Pojan isä heräsi maanantaiaamuna vaimonsa huutoon.

– Naapuri oli tullut kysymään, onko lapsellamme punainen takki. Heräsin, kun vaimo huusi: "Poika on jäänyt auton alle", isä kertoo MTV Uutisille.

Lapsi oli lähtenyt hetkeä aikaisemmin yksin kävelemään lähellä olevaan kouluun.

– Onnettomuus tapahtui aivan nurkan takana. Juoksimme vaimon kanssa paikalle. Näin ambulanssin, ja hänet makaamassa kaivinkoneen vieressä.

– Luulin lapseni kuolleen tai olevan juuri kuolemassa. Pussasin häntä ja kysyin, miten hän voi. Hän ei sanonut mitään, isä kertaa tapahtumia.

Sairaalassa poika nukutettiin

Ambulanssissa isä sai kuulla, että lapsi voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Ambulanssissa sanottiin, että poika voi hyvin, ja että mennään sairaalaan katsomaan tarkemmin, mitä on tapahtunut.

Poika vietiin teho-osastolle. Hänet nukutettiin ja sijoiltaan mennyt leuka operoitiin vielä samana päivänä. Eilen tiistaina lapsi alkoi heräillä, mutta vielä tähän iltaan mennessä hän ei ole pystynyt puhumaan.

– Hänen kasvonsa ovat aivan turvoksissa ja suussa tuntuu oudolta, eikä hän uskalla puhua. Yksi sana saattaa tulla, jos oikein yrittää. Hän ei myöskään halua syödä mitään, isä kertoo.

"Häneltä tulee kyyneliä, kun hän on hereillä"

Poika ei myöskään halua avata silmiään.

– Näkee, että häneltä tulee kyyneliä, kun hän on hereillä. Maanantaisen leikkauksen jälkeen hän on lähinnä nukkunut. Hänellä on vahvat kipulääkkeet.

Isän mukaan lääkärit ovat sanoneet pojan pääsevän sairaalasta kenties jo tämän viikon lopulla.

– En tiedä, onko hänen hyvä päästä vielä sairaalasta. En tiedä, kuinka hyvin hän pärjää kivun kanssa kotona. 

9-vuotias sisko ei uskalla mennä kouluun

Pojalla on 9-vuotias sisko.

– Sisko ei uskalla mennä yksin kouluun. Vein hänet tänään sinne.

Pojan äitiä on hoidettu sairaalassa shokkitilan vuoksi. Isä on viettänyt sairaalassa lähes koko ajan maanantaista asti.

– Nyt odotetaan, että lapsi heräilee kunnolla, ja nähdään onko hän shokissa ja millaista jatkohoitoa hän tarvitsee.

– Mietin myös, pitäisikö meidän muuttaa. Tapahtumapaikka on kodin lähellä, ja hänelle voi olla traumaattista olla sillä alueella, isä pohtii.

Huomenna torstaina pojan käsi leikataan.

– Siitä ei ole ollut vielä puhetta, minkälaista henkistä apua hän mahdollisesti tarvitsee. Sairaalassa on kyllä sanottu, että jos hän tai me muut tarvitsemme apua, niin täältä sitä kyllä saa, isä kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat