Koululaisbussi ja henkilöauto kolaroivat Joensuussa – turvavöissä olleet päiväkoti- ja ala-asteikäiset lapset sairaalaan tarkastettaviksi

0:55
Katso myös: Jos saavut ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, toimi näin!

Koululaisia kuljettanut linja-auto ja henkilöauto ovat kolaroineet Joensuussa Pohjois-Karjalassa. Peräänajossa loukkaantui kaksi ihmistä vakavammin ja neljä lasta lievästi.

Asiasta kertovat Itä-Suomen poliisilaitos ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedotteissaan.

Henkilöauto törmäsi koululaisia etelän suuntaan kuljettaneen pikkubussin perään Kuutostiellä Rasikummuntien risteyksen kohdalla Joensuussa. 

Linja-auton kyydissä ala-aste- ja päiväkoti-ikäisiä lapsia

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen paloesimiehen Mikko Mäkisen mukaan linja-ajuton perään ajaneen henkilöauton keula romuttui täysin ja kyydissä olleet kaksi aikuista loukkaantuivat vakavammin. Heidät kuljetettiin ensiarvion ja ensihoitotoimien jälkeen keskussairaalaan Joensuuhun.

– Pikkubussin peräosa sai isoja muodonmuutoksia ja kyydissä olleet lapset loukkaantuivat lievästi, Mäkinen toteaa tiedotteessa.

Koululaiskuljetuksessa oli kyydissä kuljettajan lisäksi neljä päiväkoti- ja ala-asteikäistä lasta. Turvavöissä olleet lapset kuljetettiin erinäisin kuljetuksin sairaalaan lievien vammaoireiden tarkastukseen.

Tieosuudella on 80 kilometrin nopeusrajoitus. Tapahtumapaikalla oli Mäkisen mukaan pimeää ja tie oli jäinen.

Onnettomuuden raivaustöiden vuoksi liikenne oli hetken ajan poikki. Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn selvittämistä. 

Juttua päivitety 7.12.2022 kello 9.11.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja