Mainos

Koulujen kasvisruokapäivä kuohuttaa tunteita

Helsingin koululaiset nauttivat yhtenä päivänä viikossa kasvisruokaa, jos kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotuksen.

Helsingin kaupunki suunnittelee peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin yhtä päivää, jolloin syödään pelkkää kasvisruokaa. Kaupunginhallituksessa äänestettiin kasvisruokapäivän puolesta eilen äänin 13-1. Viimeisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Tähän asti kouluissa on ollut päivittäin tarjolla liharuoka, kala- tai munaruoka sekä kasvisruokavaihtoehto. Kasvisruokapäivä on herättänyt paljon tunteita sekä puolesta että vastaan. Puolestapuhujien mielestä kasvisruokapäivä on hyvä asia muun muassa ympäristön ja säästöjen takia.

– Asiasta on tullut ihan mielettömästi kannustavaa kansalaispalautetta, josta täytyy kyllä kiittää, vihreän ryhmän puheenjohtaja Elina Moisio sanoo Vihreän langan verkkosivuilla.

Helsingin kaupunginvaltuutetun Ulla-Maija Urhon mielestä kasvisruokapäivässä on kyse ruokalistan köyhdyttämisestä.

– Perusruokalistan valintojen vähentäminen voisi tietysti tuoda kouluille säästöjä, kun yhä harvempi etenkin ammatillisen koulutuksen ja yläasteen oppilas söisi tarjottua pääruokaa, hän sanoo tiedotteessaan.

Kasvisruokapäivää on yritetty saada myös Espooseen ja Vantaalle, mutta toistaiseksi huonoin tuloksin. Helsingissä kasvisruokapäivä otetaan todennäköisesti käyttöön.

– Kouluruokailun merkitystä lasten ravitsemuksessa ja opetuksessa murennetaan Helsingissä, Urho älähtää.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.