Kouluiskun suunnittelusta epäilty käsiasetta heiluttanut nainen pysyy vankilassa – näin tutkinta on edennyt

Isonkyrön yläkouluun iskua mahdollisesti valmistellutta parikymppistä naista on kuulusteltu useamman kerran. Käsiase on KRP:n tutkinnassa.

Kouluun suunnitellun iskun poliisitutkinta etenee Etelä-Pohjanmaalla. 

Teosta epäilty 23-vuotias vaasalaisnainen on edelleen vangittuna. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi naisen 15. maaliskuuta epäiltynä törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. 

– Poliisi on kuulustellut useita todistajia ja käynyt läpi takavarikoitua materiaalia. Rikoksesta epäiltyä on kuulusteltu muutamia kertoja, kertoo keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto MTV Uutisille. 

Luoto ei kommentoi sitä, mitä nainen on itse kertonut kuulusteluissa.

Poliisi epäilee, että nainen suunnitteli kouluiskua Isonkyrön yläkouluun. Nainen julkaisi 12. maaliskuuta sosiaalisessa mediassa uhkausvideon, josta poliisi sai nettivinkin. Epäilty otettiin kiinni runsaan tunnin päästä videon julkaisusta. 

Videolla nainen heiluttaa tshekkiläisvalmisteista käsiasetta ja kertoo käyttävänsä sitä ja hallussaan olevaa seitsemää lipasta "muutoksen tekemiseen". 

Videolla hän kertoo ottavansa kohteekseen koulun. Epäilty ei ole käynyt Isonkyrön koulua. 

– Poliisi pyrkii saamaan esitutkintansa valmiiksi toukokuun alkuun mennessä, kertoo Luoto.

Syyttäjä ratkaisee toukokuun puolivälissä, nostaako hän syytteen. 

Naiselta löytynyt luvallinen käsiase on poliisin hallussa. Sosiaalisen median mukaan nainen on suorittanut asepalveluksen.

Lue myös:

    Uusimmat