Koukussa hautajaisiin – maailman omituisimmat riippuvuudet

Riippuvuus voi syntyä aivan arkipäiväisessä tilanteessa, mutta toisaalta sen voi laukaista myös traumaattinen kokemus. Oddee.com-sivusto on listannut oudoimmat riippuvuudet maailmassa.

Pagophagia on pakkomielteistä tarvetta pureskella jäätä. Tieteellinen tutkimus osoittaa, että pagophagia voi olla merkki alhaisesta raudan määrästä veressä. B-vitamiinit voivat auttaa punasolujen tuotannon lisäämistä, ja C-vitamiini voi auttaa raudan imeytymistä.

Hautajaisriippuvuus on niin ainutlaatuinen riippuvuus, ettei sille ole olemassa lääketieteellistä termiä.

Brasilialainen Luis Squarisi kärsii hautajaisriippuvuudesta. 42-vuotias mies on osallistunut kaikkiin hautajaisiin, jotka hänen kotikaupungissaan on järjestetty viimeisten yli 20 vuoden aikana. Mies on jopa irtisanoutunut työstään voidakseen ruokkia riippuvuuttaan.

– Isäni kuolema laukaisi tämän tavan. Joka aamu selvitän radiota kuuntelemalla, onko joku kuollut. Jos en kuule sitä radiosta, otan yhteyttä sairaaloihin ja paikalliseen hautaustoimistoon, mies on kertonut.

– Emme halua hänen menevän terapiaan, koska jokainen odottaa häntä hautajaisissa, on paikallisen hautaustoimiston tiedottaja ilmoittanut.

Lue muut omituiset riippuvuudet Studio55-sivustolta:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja