Mainos

Kotkan rannikkopatteristo merivoimille

Kotkan rannikkopatteristo luovutettiin tänään maavoimilta merivoimille. Laivasto- ja rannikkojoukot muodostavat nyt Kotkan rannikkoalueen, joka on itäisen Suomenlahden valmiusjoukko.

Kotkan rannikkoalue on meripuolustusalue, joka vastaa alueensa valvonnasta ja kouluttaa tarvittavan henkilöstön. Joukko-osaston komentajana on everstiluutnantti Timo Junttila. Palkatun henkilöstön määrä kohoaa 147 henkilöön, joista 41 on siviilejä. Vuosittain joukko-osastossa palvelee 600 varusmiestä.

Maavoimien puolesta Kotkan rannikkopatteriston luovutti Itäisen maanpuolustusalueen komentaja, kenraaliluutnantti Ilkka Ilmola ja sen vastaanotti merivoimien komentaja, vara-amiraali Esko Illi Kirkonmaan linnakkeella järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Luovutukseen liittyi katselmus ja ohimarssi.

Kotka ylivoimainen kilpailuammunnoissa

Kotkan rannikkopatteristo on voittanut tänä vuonna rannikkotykistön kilpailuammunnoissa kevyellä patterilla kaikki mahdolliset palkinnot. Paras meriammunnan varusmiestulenjohtaja oli upseerikokelas Seppo Kujala Myllykoskelta. Kotka ampui ylivoimaiset pisteet 1426 kevyiden patterien Kantolan Tykki-kilpailussa. Seuraaviksi sijoittuivat Hangon ja Turun patteristot 1108 ja 798 pisteellä.

Kotka on ylivoimaisessa johdossa myös raskaiden patterien Karhulan Malja-kilpailussa. Toisena on Turun rannikkorykmentti ja kolmantena Hangon rannikkopatteristo. Kilpailu järjestetään vuorovuosittain kevyellä ja raskaalla patteristolla.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja