Kotkalaisen hoivakodin tempaus ihastuttaa – tuhannet tonttuapulaiset ovat luvanneet lähettää vanhuksille kortteja: "Mahtaa posteljooni olla joulukuussa ihmeissään"

Kotkalaisen Hovinsaaren hoivakodin hoivakoti 2:n tempaus Facebookissa on saanut tuhannet mukaan joulukorttitalkoisiin. Tavoitteena on tuoda muistisairaille vanhuksille iloa joulukorttien kautta.

– Talossamme kaikki asukkaat ovat muistisairaita. Heidän muistoissaan joulun odotukseen on kuulunut joulutervehdyksien saaminen joulukorttien muodossa. Viime vuosina asukkaidemme saamien joulukorttien määrä on vähentynyt. Haluaisitko tuottaa jouluiloa asukkaillemme ja lähettää meille joulukortin?

Tämän joulun hitti on joulukalenteripurkki. Mutta mikä se on? Katso video!

0:34

Tämä ilmoitus Facebookissa on saanut tuhannet ihmiset vastaamaan myöntävästi.

Kotkalaisen Hovinsaaren hoivakodin tempauksella pyritään tuomaan jouluiloa niin kortteja lähettäville pikkutontuille kuin niitä vastaanottaville muistisairaille vanhuksillekin.

– Viime vuonna saimme ehkä 40 joulukorttia, joten ajattelimme laittaa ilmoituksen tänäkin vuonna. Ei kukaan olisi kyllä arvannut, että ilmoitus lähtisi tällä tavoin lentoon, toteaa hoivakodin virikeohjaaja Marjo Tolsa.

Korttitervehdykset iso osa joulua

Hovinsaaren hoivakodissa hoidetaan 62 asukasta, jotka ovat muistisairaita vanhuksia. Tolsa selittää, että joulukortit muodostavat näille vanhuksille tärkeän siteen kotona vietettyihin jouluihin.

– Vuosien aikana postikorttien määrä on vähentynyt. Muistisairaille asukkaillemme on ollut ennen valtavan tärkeää, että jouluna on lähetetty kortteja ja vastavuoroisesti niitä on myös saatu. Kortteja on ripustettu joulukoristeiksi kotien seinälle ja korttitervehdykset ovat olleet iso osa joulua, hän kertoo.

Tänä vuonna joulukorttien määrä saattaa kokea terävän piikin ylöspäin, sillä pelkästään hoivakodin omaan facebook-ilmoitukseen on ilmoittautunut yli 1500 tonttuapulaista valmiina kirjoittamaan postikortteja.

Tuhansia kortteja aiotaan jakaa myös muualle

Tolsa uumoilee, että lähiaikoina hoivakodissa on tiedossa paljon joulukorttien lukemista. Jos lupaukset tuhansista korteista toteutuvat, aiotaan jouluiloa jakaa myös muille.

– Ajattelimme laittaa hyvän kiertämään, joten naapuritalot ja Kotkan seudun muutkin hoivakodit saavat osansa tästä lähetyksestä, Tolsa kertoo.

Pyyntö joulukorteista on saanut myös kansan herkistymään. 

– Olemme saaneet sähköpostiviestejä ja soittoja asian tiimoilta. Tämä on herättänyt kaikenlaisia tunteita ihmisissä, Tolsa sanoo.

Hän toivoo, että kortteja kirjoittavat tontut muistaisivat myös omien paikkakuntiensa hoivakoteja esimerkiksi juuri lähettämällä joulukortteja vanhuksille. 

Postimiestä voi ihmetyttää

Hovinsaari 2:ssa joulua ja tulevia kortteja odotetaan jo. Itse juhlapäivä on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman kodinoloisesti. Tiedossa on ainakin jouluruokaa, joulupukin vierailu ja joulusauna.

Sekä tietysti kasa joulukortteja.

– Mahtaa posteljooni olla joulukuussa ihmeissään, Tolsa naurahtaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja