Kotinäppäin Galaxy S7:n suurin heikkous – huomattavan herkkä vaurioille

Samsungin uudet Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -lippulaivatovat keränneet viimeaikaisissa arvosteluissa ylistyssanoja toisensa perään. Aivan täydellisistä puhelimista ei kuitenkaan ole kyse ja yhdysvaltalainen PhoneArena on huomioinut puhelinten muuten tyylikkäässä designissa yhden selkeän puutteen. Molempien uusien Galaxy-mallien kotinäppäimet ovat nimittäin muihin puhelimiin verrattuna huomattavan herkkiä vaurioille.

Kyse ei ole varsinaisista teknisistä ongelmista, vaan kotinäppäimet kärsivät pääosin pehmeästä ja heikosti naarmuuntuvasta pinnoitteesta. Verrattuna puhelimen muuhun etupaneeliin, käyttää kotinäppäin erilaista lasiseosta, johon jää helposti jälkiä esimerkiksi avaimista tai muista terävistä esineistä. Näin ollen puhelimen ulkonäöstä tarkasti huolehtivien kannattaa harkita puhelimelle suojakuorta tai erillistä kalvoa kotinäppäimelle.

Ongelmana kotinäppäimen naarmuuntuminen ei ole varsinaisesti uusi, vaan samat asiat vaivaavat myös Samsungin vanhempia Galaxy S6 -malleja. Tästä huolimatta kyse ei ole älypuhelinten universaalista ongelmasta ja esimerkiksi Apple on toteuttanut iPhone 6s:n kotinäppäimet vahvemmalla lasipinnoitteella. PhoneArena raportoi myös HTC 10:n, LG G5:n ja Huawei P9:n olevan paremmin naarmuilta suojassa, joskin valmistajat käyttävät lasin sijaan kotinäppäimissään mattapintaista muovia.

Lue myös:

    Uusimmat