Mainos

Kotimaa24: Poliisi ei tutki kirjassa kuvattuja lestadiolaisraiskauksia

Poliisi ei ala tutkia Maijan tarina - Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana -kirjassa kerrottuja vanhoillislestadiolaisissa piireissä tapahtuneita raiskauksia.

Kotimaa24 -verkkolehden mukaan poliisi ei pidä mahdollisena, että se alkaisi selvittää kirjassa kuvattua tapausta, jossa Maijaksi nimetty nainen kertoo lapsena kokemistaan raiskauksista poliisina työskentelevälle rauhanyhdistyksen puhujalle.

Poliisin mukaan tutkintaa ei voida aloittaa, koska rikos on vanhentunut. Lisäksi poliisi ei tiedä, missä päin Suomea kirjassa kuvatut tapahtumat sattuivat. Lisäksi mahdollinen poliisin virkarikos, eli se, että poliisi olisi jättänyt kertomatta kuulemastaan rikoksesta, on vanhentunut.

Sosiaalityön tutkija Johanna Hurtigin ja pastori Mari Leppäsen toimittamassa Maijan tarina - Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana -kirjassa Maijaksi nimetty nainen kertoo joutuneensa useasti raiskatuksi ollessaan 7–14-vuotias 1970- ja 1980-luvuilla. Kirjan mukaan hyväksikäyttäjiä oli mukaan useita. "Maija" kertoi raiskauksista 1990-luvulla.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja