Mainos

Kotietsintä ja pidätyksiä: Pariisin pääepäilty yhä karussa – läpäisi tiesulkuja huumeautossa

Belgian poliisi on tehnyt Brysselissä pidätyksiä kotietsinnän jälkeen liittyen Pariisin terrori-iskuihin, kertoo yleinen syyttäjä.

Noin viisi tuntia kestäneessä kotietsinnässä otettiin kiinni kaksi miestä, jotka on viety kuulusteltavaksi. Kotietsinä tehtiin Brysselin keskustassa Molenbeekin alueen ulkorajoilla lähellä suosittua turistialuetta.

Pidätetyistä ei ole kerrottu lisätietoja julkisuuteen. Viranomaiset ovat kuitenkin vahvistaneet, että Pariisin terrori-iskujen pääepäiltynä etsitty Salah Abdeslam ei ole heidän joukossaan. Hän asui Molenbeekissa.

Belgian tutkintaa lähellä oleva lähde kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle lisätietoja Abdeslamin liikkeistä Pariisin iskujen päivänä.

Lähteen mukaan Abdedslam pääsi ystäviensä autossa läpi kolmesta tiesulusta matkalla Pariisista Brysseliin vain tunteja iskujen jälkeen.

Eri mediat, muun muassa Telegraph, ovat kertoneet kyseisten ystävien poltelleen pilveä matkan aikana, mikä harhautti poliisia.

Lehden mukaan yhdellä tiesululla poliisi oli kysynyt ystäviltä, olivatko he polttaneet marihuanaa. Ystävät olivat myöntäneet asian, mutta poliisi oli todennut, että se ei ole tänään prioriteettilistalla ensimmäisenä ja päästänyt auton jatkamaan matkaa.

Yleinen syyttäjä julkaisee tänään maanantaina lausunnon, jossa luvataan tarkempia yksityiskohtia sunnuntain kotietsinnästä ja pidätyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.