Kostea ilta johti Aamulehden päätoimittajan eroon – opiskelijajärjestön mukaan järjestyksenvalvojat poistivat Jussi Tuulensuun jatkoilta

Sanoma-pomo kommentoi häirintäkohua – Aamulehden Tuulensuu saa lähteä 1:28
Video: Sanoma-pomo kommentoi häirintäkohua – Aamulehden Tuulensuu saa lähteä.

Vostok ry tuomitsee Aamulehden vastaavan päätoimittajan työstä eronneen Jussi Tuulensuun käytöksen yhdistyksen vuosijuhlassa. Järjestyksenvalvojat poistivat päätoimittajan jatkopaikasta yöllä.

Vostok on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö.

Yhdistyksen mukaan lauantaina vuosijuhlilla vieraana ollut Jussi Tuulensuu on käyttäytynyt juhlan aikana useita kertoja epäsopivasti. Vostokin juhlavieraille teettämän kyselyn vastauksista ilmenee monia turvallisemman tilan periaatteen sekä yleisen hyvän käytöksen rikkovia tapauksia.

Kysely oli anonyymi, mutta yhdistyksellä ei ole syytä epäillä vuosijuhlavieraiden kertomusten todenperäisyyttä.

– Olemme saaneet myös häirintää kohdanneilta suoria yhteydenottoja. Osa vastanneista on myös huolissaan työllistymismahdollisuuksistaan Aamulehdessä, eivätkä siksi ole halunneet tai uskaltaneet kertoa kokemastaan häirinnästä.

– Moni myös pelkää työpaikkansa menettämistä, jos heidät tunnistetaan kertomuksista, Vostok kertoo tiedotteessa.

Vieraat ovat kertoneet Jussi Tuulensuun koskettaneen juhlavieraita epäasiallisesti. Tuulensuu on esimerkiksi halaillut ja ottanut selästä kiinni. Vostokin kyselyn perusteella juhlavieraat ovat kokonaisuudessaan tunteneet olonsa epämiellyttäväksi Tuulensuun käytöksen takia. 

Kostea ilta herätti huomiota

Ainejärjestön mukaan osa tilanteista tapahtui iltajuhlan aikana ja osa virallisilla jatkoilla Tullikamarin Klubilla, josta järjestyksenvalvojat poistivat Tuulensuun kahden maissa yöllä.

– Tuulensuu on ollut koko illan lisäksi hyvin päihtyneenä. Tämä ei kuitenkaan ole millään tavalla lieventävä asianhaara epäsopivan käytöksen suhteen. Päihtymyksen tila on ollut myös useista ahdistavaa.

Yhdistys muistuttaa myös, että päätoimittaja käyttää merkittävää valtaa Aamulehdessä ja juhlissa oli paikalla myös lehden entisiä, nykyisiä ja mahdollisesti tulevia työntekijöitä.

– Hänen eronsa on meistä oikea ratkaisu.

Aamulehti toimi Vostokin vuosijuhlien pääsponsorina ja sai runsaasti näkyvyyttä juhlassa. Lisäksi Aamulehden logo on esillä Vostokin nettisivuilla. Yhdistys aikoo keskustella Aamulehden kanssa yhteistyön tulevaisuudesta.

Myös Tuulensuun kanssa aiotaan keskustella.

Lue myös:

    Uusimmat