Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä Aamulehden päätoimittajana – paikalla ollut kertoo Tuulensuun asettaneen käden takapuolen kohdalle

Sanoma-pomo kommentoi häirintäkohua – Aamulehden Tuulensuu saa lähteä 1:28
Video: Sanoma-pomo kommentoi häirintäkohua – Aamulehden Tuulensuu saa lähteä.

Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä Aamulehden vastaavana päätoimittajana, Sanoma Media Finland kertoo tiedotteessaan.

Tuulensuu irtisanoutui samalla yhtiön palveluksesta.

Tuulensuun kerrotaan käyttäytyneen asiattomasti Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö Vostokin vuosijuhlassa viikonloppuna.

– Tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan, tiedotteessa kerrotaan.

– Näiden tapahtumien valossa en näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä, Tuulensuu kertoo itse tiedotteessa ja Twitterissä.

Hän kertoo tiedotteessa lisäksi olevansa tapahtuneesta hyvin pahoillaan ja pyytävänsä anteeksi toimintaansa asianosaisilta. 

– Otan tästä opikseni, hän kirjoittaa.

Myös Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta pahoittelee Tuulensuun käytöstä.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä emmekä minkäänlaista häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa, tähän meillä on selkeä ohjeistus. Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, hän kirjoittaa tiedotteessa.

Juhliin osallistunut kertoo Tuulensuun asettaneen kätensä hänen takapuolelleen

Yksi juhliin osallistuneista kertoo STT:lle, että Tuulensuu oli juhlissa halatessa asettanut kätensä hänen takapuolensa kohdille.

Myöhemmin Tuulensuu antoi haastatellulle kevyen poskisuudelman.

Haastateltava kertoo, että ei itse kokenut tilannetta häirintänä, mutta ymmärtää, että joku muu voisi kokea. 

– En pitänyt näitä tekoja itse täysin sopimattomina, mutta en täysin sopivinakaan, hän kuvaa.

Asian arkaluonteisuuden vuoksi haastateltu esiintyy nimettömänä jutussa, mutta hänen henkilöllisyytensä on STT:n tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat