Mainos

Kosonen: Sitran päätehtävänä auttaa muutoksessa

Tuore Sitran yliasiamies Mikko Kosonen on sitä mieltä, että Sitran päätehtävänä on olla kansakunnan unilukkari, nostaa tärkeitä asioita esiin ja toimia muutosagenttina niillä alueilla, jotka muutosta kaipaavat.

Kososen mukaan Suomessa on kaikkien mittareiden mukaan yksi maailman parhaita terveydenhuoltosysteemeitä, mutta ongelmat sillä alueella kasvavat kaiken aikaa.

Suomessa on maailman nopeimmin ikääntyvä kansakunta ja sitä kautta koko kansan niskaan on tulossa suuret kustannuspaineet, mikäli meidän koko terveydenhoitosysteemiämme ei paranneta, sanoo Kosonen.

- Tuottavuutta on mahdollista parantaa ottamalla käyttöön uutta teknologiaa. Samalla parannetaan loppukäyttäjien laatua.

Terveydenhuollon visiot eivät Kososen mielestä ole muuttuneet taloustaantuman mukana. Taantuma voi itse asiassa olla terveydenhuollolle mahdollisuus. Tällaisina aikoina ihmiset ymmärtävät paremmin, että asioille on pakko tehdä jotain. On pakko ottaa käyttöön uudenlainen toimintamalli, jotta tästä selvitään, sanoo Kosonen.

Mikko Kosonen toimi ennen Sitran pestiä Nokialla. Kosonen kertoo, että Nokia opetti todella paljon. Ennen kaikkea se opetti sen, mikä voi olla inspiroivan tiimin voima.

- Kun saadaan ihmiset vision taakse ja innostumaan siitä, niin heistä löytyy aivan ihmeellisiä voimia.

Taantumasta huolimatta innovaatioita kaivataan

Nokia on hyvä esimerkki siitä, miten uusia toimintamalleja otetaan käyttöön, sanoo Kosonen.

- Tällaista uusiutumiskykyä tarvitsee koko kansa, sekä yksityinen että julkinen sektori.

Suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet menestykseen: meillä on osaamista, yhteistyökykyä sekä teknologiaa, muistuttaa Kosonen. Taantuma on vain ikävä välivaihe.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.