Mainos

Iäkäs pariskunta pakeni Porin palavasta talosta ja täytti Ruutik-kissan ruokakupit – sitten rakas lemmikki katosi: "Eivät pysty nukkumaan, mies etsii sitä öisinkin"

5:34
Keskuskartano-niminen kerrostalo liekehti 15. toukokuuta 2019.

Porin Keskuskartanon tulipaloa paenneet asukkaat joutuivat jättämään lemmikinsä tulipalon armoille toivoen, että ullakolta alkunsa saanut palo ei veisi rakkaan lemmikin henkeä. Näin teki myös kuudennessa kerroksessa asuva iäkäs pariskunta, jonka kissa on palon jälkeen edelleen karkuteillä.

Kun 1960-luvun lopulla rakennetun talon ullakko roihahti tuleen viime keskiviikkona, lähti myös kuudennessa kerroksessa asuva iäkäs pariskunta tulen tieltä karkuun. 

Ennen lähtöä mies täytti pariskunnan lemmikkikissan ruokakupit toivoen, että Ruutik-kissa selviäisi palosta. 

Kissa muutti pariskunnan elämän

Ruokakupit ovat vielä viikko tulipalon jälkeen koskemattomina. Pariskunta on käynyt tarkistamassa asunnon jo kolmesti, mutta turhaan.

Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan tulipalosta pelastetut kissat ja muut pieneläimet toimitettiin pieneläinrankkurin hoivaan. Ruutikia ei kuitenkaan rankkurin hoivasta löydy.

Näyttääkin siltä, että kissa säikähti paloa ja pääsi oven raosta karkuun pariskunnan jättäessä palavan kerrostalon. 

Anita Salmi, pariskunnan tuttava, kertoo nyt kadonneen kissan tarinan. Hän hoitaa kissan etsintöjä pariskunnan puolesta Facebookin avulla.

– Kissa on heille erittäin tärkeä. Pariskunta sanoo aina, että kun kissa tuli heille, koko heidän elämänsä muuttui, Salmi kertoo.

Salmi kertoo, että pariskunta kaipaa karkulaista joka päivä. 

– Pariskunta ei pysty nukkumaan. Mies etsii kissaa öisinkin lähialueilta, jos se ilmestyisi jostakin pensaan alta, Salmi kertoo.

Kaikki havainnot Ruutikista voi välittää Anita Salmelle Facebookin kautta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja