Masi panikoi ja karkasi uutenavuotena – MTV seurasi, kuinka pikkukoira löytyi 34 tunnin jälkeen paukkupakkasesta

Pieni Masi-koira karkasi uutenavuotena – MTV seurasi, kun pikkuinen löytyi 34 tunnin jälkeen 3:17
Katso, miten tilanne ratkesi ja miten Masi voi.

Pieni Masi-koira vaikutti rauhalliselta rakettien paukkeen alkaessa vuodenvaihteessa. Juuri ennen puoltayötä iski kuitenkin pakokauhu. 

Jopa kymmenet koirat karkaavat Suomessa uudenvuodenyönä. Niin teki Masikin, kertoo espoolainen Maiju Leisti kaksi päivää vuoden vaihtumisen jälkeen MTV Uutisille.

– Vasten kaikkea logiikkaa se lähti juoksemaan oven raosta kohti pauketta, kertoo Leisti, joka etsi koiraansa herkeämättä lähes puolentoista vuorokauden ajan.

Masi pääsi karkaamaan juuri ennen H-hetkeä, kun Leistin poika Morris oli lähdössä ulos noin kello 23:55 uudenvuodenaattona. Rakettien pauke oli yltymässä huippuunsa.

Kun etuovi aukesi, Masi-koira livahti oven raosta ja siitä alkoi perheen pitkä piina.

Ilman unta

– Tämä on ollut kauheaa paitsi meille, myös meidän toiselle koiralle Miiolle, koska sillä ei ole ollut kaveria, Morris-poika kuvailee.

Perheen huoli kasvoi tunti tunnilta. Leisti ei nukkunut kahden yön aikana lainkaan, koska karkulainen voisi palata hetkenä minä hyvänsä.

– Se oli ihan kauheaa. Mietin vain, että jos se ei ole jäätynyt, niin onko se jäänyt auton alle tai onko kettu tullut? Leisti kertoo pohtineensa yön pimeydessä.

Noin 34 tuntia katoamisen jälkeen MTV Uutisten toimittaja soitti Leistille. Masi-koirasta oli saatu vain hetkeä aiemmin ensimmäinen havainto. Puhelun voi kuunnella artikkelin alussa olevalta videolta.

– Havaintoja tulee joka puolelta. Se oli mennyt pieneen metsikköön, minkä vieressä minä nyt olen. Täällä on ihan uskomaton armeija ihmisiä etsimässä ja jäljittämässä Masia, Leisti kertoi akuutin tilanteen keskeltä MTV Uutisille.

Katso alun videolta, miten tilanne ratkesi ja miten Masi-koira voi nyt.

22 koiraa ja hevonen karkasivat

Vainu eläintenetsijäkoirat ry teki ison työn Masin löytämiseksi. Koiraa houkuteltiin esiin piilostaan esimerkiksi tonnikalaveden avulla.

Leisti kiittääkin vuolaasti kaikkia etsintöihin osallistuneita ja muita auttajia.

– En voi käsittää sitä ystävällisyyden, lähimmäisenrakkauden ja auttamisen halun määrää.

Etsijäkoiraliiton koulutus- ja etsintätyöryhmän puheenjohtaja Lena Lundell kertoo, että uusivuosi on järjestölle kiireistä aikaa.

Tänä vuonna 22 koiraa ja yksi hevonen karkasivat omistajiltaan.

Kaikki paitsi neljä koiraa oli löydetty tiistaina puoleen päivään mennessä.

– Tämä on ollut tavallista vaikeampi vuosi kovien pakkasten takia. Karkurit viettävät enemmän aikaa piilossa.

Liitto suosittelee paukkuherkille tai ensimmäistä uuttavuottaan viettäville koirille niin sanottua tuplavarmistusta.

– Koiralle kannattaa laittaa panta ja valjaat, jotta ainakin toinen pysyy kiinni, jos koira rimpuilee itsensä irti toisesta.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten Masi pelastui pakkasesta.

Lue myös:

    Uusimmat