Koskettava dokumentti Topi Sorsakosken viimeisestä kesästä

Lokakuun lopussa julkaistava dokumentti sisältää mm. Topi Sorsakosken viimeiseksi jääneen haastattelun.

Rakastetun iskelmälaulajan viimeiseksi jäävä studioalbumi Tummansininen sävel julkaistaan postuumisti 26. lokakuuta. Levyn yhteydessä julkaistaan myös 38-minuuttinen dokumentti, jossa levyn tekoa kuvataan vaihe vaiheelta alusta loppuun. Maaliskuussa 2011 alkaneet nauhoitukset keskeytyivät hetkeksi huhtikuussa, kun keuhko-oireista kärsineellä Topi Sorsakoksella diagnosoitiin keuhkosyöpä. Työhönsä aina pieteetillä ja suurella sydämellä suhtautunut Topi Sorsakoski halusi kuitenkin jatkaa albumin tekoa, sairaudesta ja siihen saamistaan hoidoista huolimatta.

Viimeisessä haastattelussaan Topi Sorsakoski kuvaa koskettavasti sitä tunnetta, kun hän saa ja pystyy vielä laulamaan.

– Olen kiitollinen, että saan vielä laulaa ja näen hyviä ystäviä ympärillä. Uskomattoman hieno fiilis, laulaja sanoo kameralle.

Keuhkosyöpää sairastanut Sorsakoski on dokumentissa jo happiletkuissa, mutta sitkeästi mies tulkitsee levylle kahdeksan kappaletta. Albumin yhdeksännen, eli päätösbiisin, solistiset osuudet soitti Esa Pulliainen kitarallaan.

Myös levyn ydinryhmää on haastateltu dokumenttia varten. Esa Pulliaisen lisäksi äänessä on mm. Sorsakosken pitkäaikainen työtoveri Pedro Hietanen.

– Toivottavasti se kuuluu sieltä, että tämä levy on tehty sydämellä, Hietanen sanoo ja herkistyy.

Topi Sorsakoski menehtyi keuhkosyöpään elokuun 13. päivä.

Kuinka Topi Sorsakoskesta kasvoi koko kansan rakastama laulaja?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat