Korruptiokohussa ryvettynyt jalkapallopomo tahtoo tehdä lajista suojelukohteen

Euroopan jalkapalloliitto Uefan entinen puheenjohtaja Michel Platini tahtoo tehdä jalkapallosta Unescon suojelukohteen, kertoo La Gazzetta dello Sport.

Platinin mukaan jalkapallo on tärkeä lisä ihmisyydelle, kuten Birka, Dolomiitit, Norjan vuonot tai Napolin pizzatuotanto. Platini on italialaislehden mukaan tavannut Unescon puheenjohtajan Audrey Azoulayn

– Jalkapallo on liekki, se on peli, se on intohimo ja tahdon, että Unesco tunnustaa sen, Platini kertoi. 

Ajatuksien taustalla on aiemmin jalkapallomaailmaa kohauttanut Superliiga. Platinin mielestä jotain tulisi tehdä, että jalkapallon tärkeintä olemusta pystyttäisiin suojelemaan. Sitä ei tulisi muuttaa Platinin mielestä.

– Kaksi maalia ja pallo koulun pihalla antavat elämän jalkapallolle, Platini totesi.

Platinin mielestä jalkapallon sielu on tärkeä, eikä suinkaan järjestöt sen ympärillä. Kyse voi olla myös piikistä kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan suuntaan.

– Jalkapalloinstituutioiden ei tule olla suojelukohteita, vaan lajin henki. Se on tärkeää, että pelaajat tekevät aloitteen, jota Azouley tuntuu jo arvostavan, Platini sanoi.

Entinen huippupelaaja Platini sai vuonna 2015 kahdeksan vuoden toimintakiellon korruption vuoksi kaikkeen jalkapalloon liittyvässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja