Koronavirus on influenssaa vakavampi tauti monella tapaa, kertoo tuore tutkimus – oireet kehittyvät pahemmiksi ja sairaalahoito kestää pidempään

1:31
Tutkija kommentoi kesäkuun lopulla viruksen uutta leviämistä Suomessa: "Toinen korona-aalto ei ole vääjäämätön"

Koronavirus on influenssaa vakavampi taudinkuvaltaan, ja potilaat joutuvat useammin tehohoitoon, kertoo HUSin ja THL:n tuore tutkimus. Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu.

Tutkimuksen merkittävin havainto oli, että koronavirukseen sairastuneille kehittyi vakavampi taudinkuva kuin influenssapotilaille. Käytännössä se tarkoittaa vaikeaa keuhkokuumetta hapetushäiriön kanssa.

Lisäksi he tarvitsivat useammin tehohoitoa ja heidän sairaalahoitonsa kesti ylipäätään pidempään.

Myös mielenkiintoisia yhtäläisyyksiä löytyi

Tutkimuksessa havaittiin myös, että sairaalahoitoon päätyneet korona- ja influenssapotilaat olivat suunnilleen saman ikäisiä ja kummastakin ryhmästä kaksi kolmasosaa oli miehiä.

– Keuhkokuvalöydökset poikkesivat ryhmien välillä, mikä saattaa auttaa infektioiden erottamisessa toisistaan, HUSin tiedotteessa kerrotaan.

Tutkimus suoritettiin viime talven ja kevään aikana HUSin Jorvin sairaalassa hoidetuilla hengitystieinfektiopotilailla. Tutkimus tehtiin yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa ja se oli osa kansainvälistä DRIVE-influenssarokotetutkimusta.

Tutkimus on luettavissa verkossa ja se on lähetetty tieteelliseen vertaisarviointiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja