Koronavirus on eristänyt miljoonat työntekijät koteihinsa: Etätyöskentely kodin turvasta aiheuttaa kuitenkin uuden uhan

6:21
Video: Miten suojautua yrityksiin ja julkishallintoon kohdistuvilta kyberhyökkäyksiltä?

Koronavirusepidemian myötä monet yritykset ympäri maailmaa ovat suositelleet työntekijöilleen etätyötä. Käytännössä miljoonat ihmiset ovat siirtyneet koteihinsa tekemään etätöitä virustartuntojen estämiseksi.

Samalla on noussut entistäkin enemmän esiin etätyöskentelyyn liittyvän tietoturvan tärkeys.

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies antaa blogissaan käytännön perusvinkkejä työntekijöille siihen, miten tietoturvaa voi parantaa etätyöskentelyssä.

Työskentely kotisohvalta voi antaa väärää turvallisuuden tunnetta

Yhtiö muistuttaa, että tietoturvan merkitys voi helposti hämärtyä turvallisen tuntuisella kotisohvallaan istuvalta työntekijältä. Kyberrikolliset puolestaan tähtäävät juuri tällaiseen näennäisesti turvalliseen väliin. 

Check Point muistuttaakin, työsovellusten salasanoja kannattaa vahvistaa etäyhteyksiä käytettäessä. Sama koskee myös luonnollisesti työsähköpostin salasanaa. 

Myös tietojen kalasteluyrityksiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Linkkejä ja latauksia kannattaa klikata vain luotetuista lähteistä. Check Pointin tutkimuksen mukaan esimerkiksi koronavirukseen liittyvät verkkotunnukset ovat 50 prosenttia todennäköisemmin muita sivustoja haitallisempia.

Oman yksityisen tietokoneen käyttäminen työasioiden hoitamiseen on niinikään erittäin riskialtista. Mikäli käytössä ei ole työpaikan tietokonetta, on syytä ainakin varmistua oman kotikoneen virusturvasta.

Oman kodin langaton verkko on myös syytä suojata salasanalla ja samalla on syytä muistaa, että julkisten avoimien verkkojen käyttö etätöiden tekemiseen aiheuttaa riskin, että verkkovoro saa jalkansa yhteyden väliin.

Varovaisuus on siis valttia etätyöskentelyssäkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.