Koronaviruksen uhka iski Huuhkajiin: pelaajia ulos maajoukkueesta – ”Teimme päätöksen eilen illalla”

Minkälaiset ovat koronaviruksen yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset? 8:01
Millaiset kustannukset koronavirus aiheuttaa yhteiskunnalle?

Koronaviruksen aiheuttama uhka vaikuttaa suoraan myös Suomen jalkapallomaajoukkueen toimintaan.

Huuhkajilla on ohjelmassaan kaksi tärkeää maaottelua maaliskuun lopulla Puolassa ja Ranskassa. Ottelut pelataan viruksen leviämisen pelossa tyhjille katsomoille Wroclawissa ja Pariisissa.

Myös Suomen joukkueen kokoonpanoon viruksella on suorat vaikutuksensa. Italiassa ammatikseen pelaavat Jesse Joronen, Simon Skrabb ja Sauli Väisänen eivät pääse osallistumaan maajoukkuetauon otteluihin.

– Teimme päätöksen eilen illalla. Joukkue julkaistaan ensi viikon torstaina. Eilen illalla tehtiin myös päätös Ranska-ottelun siirtämisestä Lyonista Pariisiin, Suomen A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Lennart Wangel kertoo MTV Urheilulle.

Wangel kertoo olleensa yhteydessä Italiassa pelaaviin maajoukkuepelaajiin, jonka kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ratkaisuun päädyttiin.

– Todettiin, että tämä on järkevin päätös nyt. Ei edes puhuttu sitä, miten sieltä olisi päässyt mukaan. Päätös tehtiin heidän terveyttään ajatellen ja myös vähentääkseen riskiä, että muu joukkue saisi tartunnan.

Italiassa kotimainen jalkapallokausi on keskeytetty kokonaan 3. huhtikuuta asti. Maassa on asetettu myös karanteeneja ja rajoituksia ihmisten liikkumiseen.

Joronen ja Skrabb pelaavat Bresciassa, Lombardian toiseksi suurimmassa kaupungissa. Maakunnassa on todettu lähes 1300 tartuntaa.

Väisänen pelaa Serie B -seura Chievossa, jonka kotikaupunki Verona on ainakin virallisten tietojen mukaan välttynyt epidemialta.

"Se olisi hirveä isku"

Suomen EM-kisaprojektin järjestelyistä vastaava Wangel seuraa koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta herkeämättä. Uhka kolmen kuukauden päästä pelattavan suurturnauksen peruuntumisesta on vain kasvanut viime päivinä.

– Sen mukaan edetään, että kisat pelataan, Wangel sanoo.

EM-kisojen peruuntuminen juuri silloin, kun Suomen on vihdoin määrä pelata turnauksessa, tuntuisi jo kohtalon julmalta ironialta.

– Se olisi hirveä isku. Ollaan optimistisia, ja valmistelut EM-kisoihin etenevät aikataulussa. Reagoidaan sen mukaisesti sitten, kun päätös tulee jompaankumpaan suuntaan, Wangel toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat