Koronaviruksen runtelemista keuhkoista julkaistiin harvinaiset röntgenkuvat – hengenvaarallinen yksityiskohta erottaa koronan ja tavallisen keuhkokuumeen

8:24
Katso harvinainen kuvamateriaali: Tältä koronavirus näyttää keuhkojen röntgenkuvissa

Koronaviruksen runtelemista keuhkoista on julkaistu harvinaiset röntgenkuvat. Kuvissa nähdään koronavirukseen sairastuneiden 37-vuotiaan miehen sekä 63-vuotiaan naisen keuhkot.

Infektiosairauksien vastaava ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS) arvioi, että vanhemman naisen tila on kuvien perusteella erittäin kriittinen.

Hän arvioi, ettei nainen pärjää koronaviruksen runtelemilla keuhkoilla ilman hengityksen tukitoimintoja. Koronaviruksen tekemät vaaralliset muutokset keuhkoissa ovat selvästi nähtävillä.

– Tuossa tilanteessa ollaan varmasti tehohoidossa ja kriittisessä tilanteessa, puolestaan toisessa tapauksessa voi vielä selvitä hengissä, Järvinen arvioi viitaten 37-vuotiaan tilanteeseen.

Nuoremman miehen keuhkoissa on Järvisen mukaan havaittavissa muutoksia koronaviruksen seurauksena. Muutokset ovat kuitenkin vanhempaa naista vähäisempiä.

– Keuhkoissa on selvästi laajat ja merkittävät poikkeamat, jotka poikkeavat tavallisesta keuhkokuumeesta.

Ylilääkärin mukaan tavallinen keuhkokuume esiintyy tyypillisesti yhdessä keuhkon lohkossa. Koronavirus puolestaan vaikuttaa röntgenkuvien perusteella valtaavan koko ihmisen keuhkot, aiheuttaen vakavia muutoksia.

Katso yllä oleva video: Ylilääkäri arvioi tarkemmin, miten koronavirus on vaikuttanut ihmisten keuhkoihin

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.