Koronaviruksen runtelema Espanja ottaa käyttöön astetta järeämmän valvonnan – maa alkaa seurata liikkumisrajoitusten noudattamista matkapuhelindatan avulla

2:16
MTV Uutiset Live: Espanjassa

Uuden koronaviruksen synkät tilastot jatkoivat torstaina mustenemistaan Euroopassa, kun Espanjan viranomaiset ilmoittivat jälleen korkeimmasta uhriluvusta epidemian aikana.

Koronaviruksen seurauksena maassa kuoli vuorokauden aikana 950 ihmistä.

Samalla kuolleiden määrä kipusi Espanjassa jo yli 10  000:n. Rekisteröityjä tartuntoja on yli 110  000. Sairaalahoitoon on joutunut 54  000 ihmistä, ja parantuneita on lähes 27  000.

Liikkumista valvotaan

Espanjan hallitus kertoi tänään, että se aikoo koronviruksen torjumiseksi alkaa tarkkailla matkapuhelindatan avulla, miten hyvin ihmiset noudattavat liikkumisrajoituksia.

– Tavoitteena on analysoida, millaisia vaikutuksia toimenpiteillä on ollut ja onko ihmisten liikkuminen kasvamassa vai vähentymässä, hallitus sanoi tiedotteessa. Espanjan hallinnon mukaan tiedot kerätään anonyymisti eivätkä ne paljasta käyttäjästä henkilökohtaisia tietoja. Espanjassa on ollut voimassa liikkumisrajoituksia maaliskuusta lähtien.

Maaliskuun puolivälissä määrättiin, että ihmiset saavat liikkua ulkona vain käydäkseen töissä tai välttämättömillä asioilla. Kuun lopussa taas kaikki muut paitsi välttämättömien alojen työntekijät määrättiin pysymään kotona.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja