Koronatilanne paranee – saako juhannusta juhlia jo normaalisti, THL:n johtaja Mika Salminen?

6:28
THL:n Mika Salminen vastasi kysymyksiin myös rokotteiden turvallisuudesta.

Kuinka juhannusta tulisi viettää koronaa ajatellen, THL:n johtaja Mika Salminen?

Suomen koronatilanne on parempaan päin, ja siitä kielivät myös koronaluvut, jotka ovat olleet suotuisassa kehityksessä viimeisen parin viikon ajan.

MTV Uutiset Live esitti THL:n johtajalle Mika Salmiselle yleisön kysymyksiä koronaviruksesta. Yksi askarruttava asia on, miten juhannusta päästään Suomessa viettämään.

– Juhannuksena ei ehkä täyttä lomaa saada [koronasta] maailman tasolla, mutta Suomessa tilanne näyttäisi olevan varsin rauhallinen.

Salminen sanoo, että juhlan vietto onnistuu Suomessa lähellä normaalia, mutta turvallisempaa olisi kokoontua pienemmällä joukolla kuin perinteisesti. Hänen mukaansa lähipiirin kanssa tapaaminen on turvallisinta. 

– Suosittelen viettämään juhannusta niin lähellä normaalia kuin mahdollista, mutta toki on hyvä, olosuhteista riippuen, pitää porukka pienempänä kuin normaalisti. Tietysti, jos meidän tilanteemme on vielä paljon parempi kuin nyt, niin ehkä silloin ei tarvitse miettiä tätä koronaa niin hirveästi.

Tällä hetkellä koko Suomessa koronan ilmaantuvuus on 29. Alueellisia eroja on paljon, esimerkiksi Lapin sairaanhoitopiirin alueella lukema on 2,6, mutta Husin alueella 53,9.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja