HUSin Mäkijärvi ehdottaa yo-juhlien ja muiden valmistujaisten siirtämistä elokuulle: "On ikävä muisto kaikille, jos korona leviää"

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä on tulossa yhteisohje siitä, miten ylioppilasjuhlia tulisi mahdollisesti viettää kesäkuussa, kertoo THL:n johtaja Mika Salminen. 

Ylioppilasjuhlat on tarkoitus juhlia kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Koronaviruksella voi kuitenkin olla sanansa sanottavana. 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi rinnastaa valmistujaisjuhlaviikonlopun vappuun. 

– Aika paljon ihmisiä liikkeellä. Jos siihen sisältyy tapaamisia, joissa taudin tarttuminen on mahdollista, niin ainakin huolta herättää, Mäkijärvi sanoo.

Mäkijärvi kehottaa pohtimaan, voisiko valmistujaiset siirtää.

– Miettisin sitä, että onko kuitenkin viisaampaa ja mahdollista siirtää valmistujaisjuhlat elokuulle samaan tapaan kuin vuosi sitten. Se on näillä tiedoilla turvallisin vaihtoehto.

– Jää ikävä sivumaku, jos käy ilmi, että valmistujaisissa tauti todennäköisesti levisi merkittävästi. Se on ikävä muisto kaikille, Mäkijärvi toteaa.

THL:n johtaja Mika Salminen kertoi STM:n ja THL:n yhteisessä koronainfossa, että opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä THL:ltä on tulossa yhteisohjeistus juhlien järjestämisestä.

– Ihmiset tietenkin tekevät omat päätöksensä, Salminen toteaa. 

– Olisi tärkeää huomioida oman alueen tilanne ja pohtia, minkälaisella joukolla järjestetään ja ketkä tulevat paikalle. Onko mahdollista jaksottaa juhlimista niin, ettei paikalla olisi suurta joukkoa erityisesti niillä alueilla, joilla ilmaantuvuus on aika korkea, Salminen jatkaa. 

Toive viime vuoden kaltaisesta hiljaisesta koronakesästä jäämässä haaveeksi –"Sen verran paljon virusta edelleen on" 3:54
Toive viime vuoden kaltaisesta hiljaisesta koronakesästä jäämässä haaveeksi: "Sen verran paljon virusta edelleen on".

Lue myös:

    Uusimmat